Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za kvalitetnije pravosuđe

Otvorena obnovljena zgrada suda u Sisku

Zgrada suda u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Objekt star gotovo sto godina u potpunosti je rekonstruiran, a radovi su koštali 20,2 milijuna kuna

Nakon tri godine rekonstrukcije otvorena je obnovljena zgrada Županijskog i Općinskog suda u Sisku. Obnova zgrade izgrađene 1909. godine koštala je više od 20,2 milijuna kuna od čega je nešto više od dva milijuna eura stiglo iz europskih fondova. Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Županijskog suda u Sisku financirani su u okviru IPA 2011 programa.

Općina Velika Ludina Suradnja Sisačko-moslavačke županije i Općine Velika Ludina Oni ne trebaju besplatne udžbenike, svi će imati tablete

– Ukupno 8,7 milijuna eura ugovorili smo iz IPARD 2011. programa za sedam objekata, uključujući sisački – rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prilikom otvorenja zgrade suda u Sisku, čije su službe tri godine radile na nekoliko izmještenih lokacija.

– Povećao nam se poslovni prostor u kojem radimo, čitav suteren je preuređen u urede, arhive i sl., svaki sudac ima svoju dvoranu za rasprave, dobili smo suvremenu opremu, naročito vrhunsku opremu za snimanje. Sada očekujemo ono što je ministar najavio, uređaje za pretvaranje govora u tekst koje ćemo uskoro preuzeti – rekla je predsjednica Županijskog suda u Sisku Lucijana Vukelić.

Župan sisačko-moslavački Ivo Žinić smatra kako je obnova zgrade suda veliki doprinos kvalitetnijem rješavanju pravosudnih predmeta.

– I moj zahtjev kao župana, ali i zahtjev gradonačelnika i načelnika je da ne možemo sve centralizirati i odvesti u središte, nego, zbog opstanka ljudi na ovim prostorima, oni moraju imati dostupne određene službe, moraju imati mogućnost što bližeg dolaska na sudove, općinske i prekršajne. Obilazeći područja, pogotovo pogranična područja, Dvor, Hrvatsku Kostajnicu, Hrvatsku Dubicu, koja su udaljena od središta županije – Siska, uvidjeli smo potrebu da imaju te stalne službe kako građani ne bi morali putovati. Svakako podržavam modernizaciju i uvođenje e-sudstva jer će se tako ubrzati procesi – dodao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Vanjsko igralište Osnovne škole Novska Vanjsko igralište Nova atletska staza, teren za odbojku, tenis, košarku...