Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POLUDNEVNI BORAVAK ZA DJECU I MLADE BEZ ODGOVARAJUĆE RODITELJSKE SKRBI

Počeo projekt “Dom izvan doma” za djecu i mlade

Foto: Grad Novska
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost mu je 1,4 milijuna kuna

U partnerstvu Grada Novske, Centra za socijalnu skrb Novska i Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik u trajanju od dvije godine provodit će se projekt “Dom izvan doma” za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi i članove obitelji uz rad stručnjaka za postizanje bolje socijalne uključenosti.

Zahuktali se radovi na projektu Aglomeracija Novske Do Uskrsa u funkciji kanalizacija kroz Bročice, glavnina radova sad je u istočnim naseljima – od Starog Grabovca prema Rajiću

Cilj projekta je uspostava i opremanje poludnevnog boravka za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te stručna pomoć i podrška djeci, mladima, ali i roditeljima te udomiteljima.

Također, organiziranjem edukacija i kreativnih radionica doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti, kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena, lakšoj integraciji u društvo te poboljšanju obiteljskih odnosa. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost mu je 1,4 milijuna kuna.

POŠTANSKI URED U NOVSKOJ Počeli radovi na novim prostorima pošte

Na početnoj konferenciji pri predstavljanju projekta “Dom izvan doma” rečeno je da će se bivši prostori Centra za socijalnu skrb Novska na Trgu Gjure Szabe urediti za poludnevni boravak za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U program će biti uključeni i mladi kojima je izrečena neka od mjera Centra za socijalnu skrb.

Osim djece i mladih bit će uključeni i roditelji, udomitelji, skrbnici, ali i šira javnost. Projektnim aktivnostima povećat će se svijest lokalne zajednice o udomljavanju djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.