Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
MUFTIJA AZIZ HASANOVIĆ U POSJETU VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Posebna zahvalnica bivšem županu Boži Galiću

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Za posjeta Vukovaru muftija Hasanović je ranijem županu Boži Galiću uručio posebno priznanje i zahvalnicu za sve što je kao župan učinio

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju i susreo se s novoizabranim županom Damirom Dekanićem s kojim je razgovarao o daljim modelima i načinima suradnje.

NOVA KARTA REGIONALNIH POTPORA Jozić: Vlada ispravila nepravdu prema Slavoniji

– Razgovarali smo o doprinosu Islamske zajednice u edukaciji, kulturi, znanosti, kao i kako možemo pomoći zajednici. Islamska zajednica ima mogućnost otvoriti mnoga vrata koja dosad nisu otvorena. Razgovarali smo i o povezivanju Memorijalnog centra u Potočarima, kod Srebrenice, i Memorijalnog centra u Vukovaru. Tu su dva najveća grada koja su najviše proživjela tijekom agresije – rekao je muftija Hasanović.

Za posjeta Vukovaru muftija Hasanović je ranijem županu Boži Galiću uručio posebno priznanje i zahvalnicu za sve što je kao župan učinio u stvaranju dobrih odnosa.

– Božo Galić je primjer kako se može graditi društvo, zajednica i zajednička budućnost svih građana bez obzira na vjeru, naciju ili rasu – rekao je Hasanović.

Vinko Kasana novi čelnik Županijske skupštine Vinko Kasana novi čelnik Županijske skupštine

A Galić je rekao kako mu je drago što su njegov rad, stavovi i razmišljanjaprepoznati i da je dobro surađivao s Koordinacijom nacionalnih manjina radeći na stvaranju zajedničkog života, a ne suživota. Župan Damir Dekanić kazao je kako očekuje da će se susreti intenzivirati i da će se potruditi da suradnja županije, Islamske zajednice i zajednica drugih manjina bude još kvalitetnija.

– Od Islamske zajednice očekujem maksimalnu angažiranost i pomoć svojoj zajednici, a oni od županije mogu uvijek očekivati iskrenog prijatelja spremnog za razgovor i konkretnu pomoć. Naša daljnja suradnja bit će gdje god postoji mogućnost i interes za to – rekao je Dekanić.