Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
prijem kod gradonačelnika

Požeške mažoretkinje osvojile tri zlata, dva srebra i jednu broncu

Foto: Grad Požega
Mažoretkinje su nastupile na 22. Europskom prvenstvu u Poreču kao dio hrvatske reprezentacije među 16 zemalja

Požeške mažoretkinje bile su na primanju kod gradonačelnika Darka Puljašića, koji im je zahvalio na velikom entuzijazmu i želji da uz puno rada promoviraju svoj grad.

Gosti su uzvratili zahvalnošću za potporu koju im pruža Grad Požega. Mažoretkinje su nastupile na 22. Europskom prvenstvu mažoretkinja u Poreču kao dio hrvatske reprezentacije među 16 zemalja te osvojile tri zlata, dva srebra i jednu broncu.

Sinjske mažoretkinje natjecalo se preko 100 mažoretkinja iz 16 europskih zemalja Sinjske mažoretkinje postale viceprvakinje Europe

Najsjajnijom, zlatnom medaljom okitile su se Adrijana Jurić i Ivana Dupor u paru te Benjamin Iličić u solo nastupu. Treće mjesto osvojila je Adrijana Jurić. Grupno u kategoriji s rekvizitima osvojili su prvo i drugo, a u kategoriji štapa drugo mjesto.

– Kamo god odu požeške mažoretkinje, uistinu se čuje. Ovo je prilika da vam se zahvalimo, čestitamo te damo podršku za dalje. Drago mi je vidjeti sve generacije, od najmlađih nadalje. Ovo je jedan od najljepših načina za promociju našega grada – poručio je gradonačelnik Puljašić. Voditeljica Marina Mihelčić izrazila je nadu da će u skoroj budućnosti Požega ponovo biti domaćin mažoret natjecanju državne ili europske razine.

– Svi su nam čestitali jer smo u Hrvatskoj osvojili najviše pehara. Zahvaljujući nama, hrvatske se himna najviše puta svirala. Svi smo se vratili puni dojmova, no voljela bih kada bismo i na kontinent mogli dovesti ovakvu razinu natjecanja – rekla je Mihelčić.

Putovanje vlakom Od idućeg tjedna Požeški studenti besplatno će putovati vlakom u Zagreb