Varaždinska županija

Radionicama protiv nasilja preko Interneta cyberbullyinga

Županije
Radionicama protiv nasilja preko Interneta cyberbullyinga Fotografija: Varaždinska županija
Ciljana skupina su bili učenici osnovnih škola od petog do sedmog razreda iz 43 od ukupno 47 osnovnih škola na području grada Varaždina i županije, a sudjelovalo je 1540 djece

- Predavanje me naučilo biti pažljiviji na Internetu i pripaziti da ne pokazujem svoj identitet - rekao je Vida, učenik jedne varaždinske škole nakon završenog preventivnog projekta "Nasilje preko Interneta – cyberbullying", koji je tri godine provodila Policijska uprava varaždinska u suradnji sa županijom, Elektrostrojarskom školom Varaždin, Zakladom za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael i Međunarodnim policijskim udruženjem IPA.

Ciljana skupina su bili učenici osnovnih škola od petog do sedmog razreda iz 43 od ukupno 47 osnovnih škola na području grada Varaždina i županije, a  sudjelovalo je 1540 djece. U policiji kažu da su analizom dobivenih podataka iz anonimnih anketa ustvrdili da učenici znaju koje im opasnosti prijete iz virtualnog svijeta, naučili su prepoznati nasilje preko Interneta, vode brigu o zaštiti osobnih podataka i ne kontaktiraju nepoznate osobe, a većina njih kontrolira i vrijeme provedeno na Internetu. Od 2014. do 2016. na području županije pada broj kaznenih prijava za kaznena djela počinjena preko Interneta na štetu djece.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje