Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
NJEMAČKI VELEPOSLANIK POSJETIO VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Razgovori o kvalitetnijoj suradnji Njemačke i županije

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
– Perspektive suradnje izuzetno su pozitivne i sa županom Dekanićem slažem se, ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo cijelim nizom pozitivnih primjera našli mogućnosti produbljivanja suradnje – rekao je Nj. E. Robert Klinke

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj Robert Klinke posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju gdje se, među ostalima, susreo i sa županom Damirom Dekanićem. Klinke je poslije sastanka rekao kako je s Dekanićem razgovarao o njemačkom nasljeđu i sadašnjosti u regiji, ali i o različitim temama od gospodarstva do potencijala za razvoj najistočnije hrvatske županije.

Isto tako, bilo je riječi i o mogućnostima da se ovdje razvije prerađivačka industrija što bi, kako je rečeno, imalo važno strateško-političko značenje za ovo područje.

– Perspektive suradnje izuzetno su pozitivne i sa županom Dekanićem slažem se, ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo cijelim nizom pozitivnih primjera našli mogućnosti produbljivanja suradnje. Smatramo da ima puno područja gdje suradnja dviju država može biti kvalitetnija – rekao je Klinke.

U izjavi za medije Dekanić je kazao kako se ponajviše razgovaralo o gospodarstvu i onome što se u tom sektoru može očekivati od SR Njemačke, kao i o načinima poboljšanja suradnje.

– Inzistirao sam na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte u našoj županiji, od ulaganja u prerađivačke industrije do industrije autodijelova koja je iznimno profitabilna. Sve to čini platformu o kojoj možemo razgovarati u budućnosti. U razgovorima sam istakao prednosti i potencijale županije, kao i dobru prometnu povezanost kako riječnim i željezničkim tako i cestovnim koridorima – rekao je Dekanić.

Dodao je i kako je pruga od Vinkovaca prema Zagrebu, kao i dalje prema istoku, prije bila puno frekventnija te da je cilj i želja županijskih čelnika da se njezinom rekonstrukcijom vrati ponovo na opseg prometa koji je ta pruga imala prije Domovinskog rata.