Uručili im ključeve

Riješeno stambeno pitanje za pet vukovarskih obitelji

Županije
Stambeno zbrinjavanje u Vukovaru Fotografija: Branimir Bradarić
Na području grada Vukovara ove godine bit će podijeljeno 130 stanova

U okviru Programa stambenog zbrinjavanja u Vukovaru danas je upriličeno svečano uručenje ključeva i potpisivanje Ugovora o najmu s korisnicima koji se nalaze na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje. Dodijeljena su četiri stana i jedna obiteljska kuća na području grada s čime je riješeno stambeno pitanje za pet obitelji.

- Ove godine podijelit ćemo rekordnih 130 stanova na području grada Vukovara. Među tim stanovima su i 52 stana koja su bila prazna, odnosno, nisu bili korišteni, a koje smo vratili i ponovno ćemo ih dodijeliti obiteljima koje se nalaze na listi za stambeno zbrinjavanje - rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Stambeno zbrinjavanje u Vukovaru

Napomenuo je i kako se na listi za stambeno zbrinjavanje samo na području Vukovara nalazi 1018 zahtjeva dok ukupan broj zahtjeva u cijeloj Hrvatskoj iznosi 2697 zahtjeva. Mažar je najavio kako će se nastaviti i dalje raditi na stambenom zbrinjavanju obitelji te da će se to raditi obnovom postojećih stanova, izgradnjom novih, ali i dodjelom stanova koji su porazni i ne koriste se.

Prema nekim procjenama u Vukovaru postoji preko 300 praznih stanova koji se ne koriste. Najavio je i početak izgradnje dvije nove stambene zgrade u Vukovaru te istaknuo kako očekuje da će sljedeće godine stambeno zbrinuto biti 200-ak obitelji. Prema njegovim riječima novi sustav bodovanja, prema kojemu se dodjeljuju stanovi, neće nikoga ugroziti s tim da i dalje prednost kod dodjele stanova imaju obitelji s prebivalištem na području Vukovara. Obitelji koje se stambeno zbrinjavaju potpisuju ugovor prema kojemu moraju koristiti stan te plaćaju zaštićenu najamninu od 2,7 kuna po kvadratnom metru. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje