Završena žetva

Sa 8,8 tona po hektaru, rekordni prinosi pšenice na oranicama Belja

Županije
Žetva, Belje Fotografija: Belje
Najviši su to prinosi u povijesti naše kompanije koja ima tradiciju dužu od 300 godina i najbolja su nagrada za cjelogodišnji trud i rad na našim oranicama – kazao je Krešimir Grgić, direktor ratarstva u Belju

Rekordne prinose pšenice zabilježila je ove sezone tvrtka Belje. Riječ je o prinosu od 8,8 tona po hektru, što je sedam posto više nego lani.

- Najviši su to prinosi u povijesti naše kompanije koja ima tradiciju dužu od 300 godina i najbolja su nagrada za cjelogodišnji trud i rad na našim oranicama – kazao je Krešimir Grgić, direktor ratarstva u Belju. Okončana je proteklog vikenda, naime, žetva ječma i pšenice na ukupno 5057 hektara oranica Belja. Od toga, pšenica je bila zasijana na 3069, a ječam na 1988 hektara. Žetva pšenice trajala je tri tjedna.

- Izuzetno smo zadovoljni i dinamikom žetve za koju su zaslužne sve kolege i vrhunska poljoprivredna mehanizacija kojom Belje raspolaže, prvenstveno kombajni Class Lexion i Annaburger prikolice kojima smo značajno povećali učinke u žetvi. Najbolji pokazatelj ovogodišnjeg uspjeha je usporedba s dostupnim podacima o europskom i hrvatskom prosjeku koji iznose oko 6 tona po hektaru – rezimira Grgić.

Iznimno je na plodnoj baranjskoj ravnici rodio i ječam, i to nemalenih osam tona po hektru. Belje obrađuje, inače, ukupno 20.000 hektara oranica, a ratarska proizvodnja početak je, ističu u tvrtki, lanca sljedivosti na koji se nadovezuje vlastita Tvornica stočne hrane, 25 farmi te prehrambena industrija Belja koji čine zaokružen proces proizvodnje Od polja do stola.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje