Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
uređena područna škola u Vrani

Šezdesetak đaka odsad na nastavu u jednoj smjeni

Obilazak Područne škole u Vrani
Foto: Zadarska županija
Župan Božidar Longin je istaknuo da Zadarska županija u svojoj nadležnosti ima čak 103 osnovnoškolska objekta te da je za projekte obnove, uređenja i dogradnje vrlo važna suradnja s jedinicama lokalne samouprave

Tijekom zimskih praznika završeni su radovi na uređenju područne škole u mjestu Vrana te će 60 učenika iz tog mjesta od sada pohađati nastavu u jednoj smjeni. Tim je povodom župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića, resornog pročelnika Ivana Šimunića te načelnika Općine Pakoštane Milivoja Kurtova posjetio školu kako bi razgledao radove koje je financirala Zadarska županija.

Župan Longin posjetio je Dom za starije, a na dar je donio umjetničku sliku povećan kapacitet doma Novih 14 soba za još 21 stariju i nemoćnu osobu

Ravnatelj Osnovne škole Pakoštane Andrija Vanjak istaknuo kako škola nakon preuređenja ima četiri učionice, što omogućava rad u jednoj smjeni za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Župan Longin i načelnik Kurtov najavili su da će tijekom ove godine krenuti radovi na područnoj školi u mjestu Drage, također s ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni za što su osigurana sredstva u proračunu Zadarske županije za 2019. godinu.

Biciklistički turizam Županija dobila 210 tisuća kuna za projekt 'Zadar Bike Magic'

Longin je istaknuo da Zadarska županija u svojoj nadležnosti ima čak 103 osnovnoškolska objekta te da je za projekte obnove, uređenja i dogradnje vrlo važna suradnja s jedinicama lokalne samouprave.

– Rad škola u jednoj smjeni propisan je zakonom i Državnim pedagoškim standardom, a ovisi o financijskom kapacitetu županija. Zadarska županija je s ciljem uvođenja nastave u jednoj smjeni već za nekoliko škola naručila izradu projektne dokumentacije. Sama izgradnja je ozbiljniji zahvat te u takvim slučajevima nastojimo, gdje je moguće, ostvariti zajedničko financiranje investicija u školske objekte s općinama i gradovima – kazao je Longin. 

Župan Božidar Longin susret s novinarima Moramo nastaviti širiti pozitivnu klimu jer će tako županija više napredovati