Grad im dao prostor na korištenje

Šibenski HGSS-ovci konačno dobili novi dom

Županije
HGSS Šibenik dobio na korištenje objekt Fotografija: Grad Šibenik
Šibenski HGSS-ovci objekt će prema Ugovoru koristiti bez plaćanja naknade

Gradonačelnik Željko Burić i pročelnica Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanica Šibenik Blanka Lučić potpisali su Ugovor o korištenju nekretnine. Naime, Grad Šibenik je na rok od 15 godina šibenskom HGSS-u dao na korištenje objekt tzv. 'stare pošte' u Rokićima.

"Iznimno mi je zadovoljstvo što smo potpisivanjem ovog ugovora riješili nekoliko problema. Vrijednim i hrabrim ljudima, prije svega volonterima, osigurali smo prostor za djelovanje, pokazali smo da Grad Šibenik intenzivno vodi brigu o takvim službama, a istodobno će jedan zapušten objekt dobiti svoju svrhu i namjenu", kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Šibenski HGSS-ovci objekt u Rokićima, prema Ugovoru, koristit će bez plaćanja naknade.

HGSS Šibenik dobio na korištenje objekt

"Raduje nas što je naš rad prepoznat te nam podrška Grada Šibenika mnogo znači. Dugo je šibenski HGSS bio beskućnik, a ovim projektom pronaći ćemo dom u prekrasnoj šumi te tamo razvijati svoju djelatnost, spašavanje i boravak na otvorenom. Predstoji nam riješiti financiranje rekonstrukcije objekta ili kroz interne natječaje HGSS-a ili kroz europske fondove", istaknula je Lučić.

Idejno rješenje Županijskog centra Hrvatske gorske službe spašavanja u Rokićima već je izrađeno, a u tijeku je izrada glavnog projekta koju će financijski pomoći Grad Šibenik. Prema idejnom rješenju u potkrovlju objekta nalazit će se prostor za edukacije i predavanja kako bi se djelatnost HGSS-a približila javnosti. Objekt će koristiti i HPK 'Sveti Mihovil', priopćili su iz Grada Šibenika

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje