Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OLAKŠANJE ZA GOSPODARSTVENIKE I GRAĐANE

Smanjuje se prirez s 13 na 10%

Ivan Bosančić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Iznos preko 3,5 milijuna kuna, koliko ćemo manje uprihodovati zbog smanjenja prireza, nastojat ćemo nadomjestiti učinkovitijim i racionalnijim trošenjem sredstava iz gradskoga proračuna, rekao je Bosančić

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić najavio je kako će Grad Vinkovci uskoro smanjiti prirez s 13 na 10 posto. Pojašnjavajući ovu najavu, Bosančić je kazao kako će taj prijedlog biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća kao i da će smanjenje prireza osjetiti i radnici i gospodarstvenici.

U protekle tri godine Vinkovci su postali veliko gradilište Obnavljaju se ceste, nogostupi, grade parkirališta, igrališta i knjižnica, otvorena je obilaznica...

Dodao je kako bi olakšali poslovanje gospodarstvenicima i uvjete življenja građanima da su u Vinkovcima stvoreni uvjeti za smanjenje prireza kao i da će dugoročno taj potez značiti još bolju gospodarsku aktivnost u Vinkovcima.

– Iznos preko 3,5 milijuna kuna, koliko ćemo manje uprihodovati zbog smanjenja prireza, nastojat ćemo nadomjestiti učinkovitijim i racionalnijim trošenjem sredstava iz gradskoga proračuna. Taj nedostatak sredstava neće toliko utjecati na proračun koliko bi trebao utjecati na broj investicija i rasterećenje građana – rekao je Bosančić.

62 GODINE RADA Obljetnica radija Vinkovci

Dodao je i kako gradske vlasti na ovaj način žele potaknuti poslodavce da zajedničkim snagama rade na povećanju osobnih primanja građana. Prema njegovim riječima, trebao je proći određeni period u kojem su konsolidirane gradske financije i u kojem su kroz EU projekte pokrenuli one poslove koje su obećali odraditi.

– Napokon je sada došlo vrijeme da krenemo u smjeru olakšica za naše građane. Na ovome ne namjeravamo stati, u sljedećem razdoblju ćemo i dalje nastojati ići ka dodatnom smanjenju prireza na način da ne ugrozimo gradske financije i sve planirane projekte – rekao je Bosančić.