Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Javni poziv

Studenti i dalje besplatno vlakom

vlak
Foto: Međimurska županija

Međimurska županija i dalje svim redovnim studentima omogućava besplatan, neograničen prijevoz vlakom na području cijele Hrvatske.

Redovni studenti mogu koristiti prijevoz u II. razredu redovnih vlakova na području države, što uključuje svakodnevna putovanja do mjesta studiranja, kao i sva povremena putovanja. Međimurska županija financiranjem ovog projekta, uz jednokratne potpore, olakšava teret financijskih izdataka za oko 2300 studenata. Raspisan je novi javni poziv, a studenti će na temelju pametne kartice s potrebnim profilom, koju će po ostvarenju prava izraditi o osobnom trošku, moći podizati karte na blagajnama prijevoznika, kažu u Županiji.

Zlatna kuna Gospodarstvo Međimurje pri vrhu EU po razvijenosti U TIMU Obiteljskog centra su stručnjaci usmjereni na potrebe djece bez adekvatne roditeljske skrbi, djece s razvojnim poteškoćama, žrtve nasilja, udomiteljske i posvojiteljske obitelji i druge ranjive skupine Jačanjem najranjivijih u zajednici jača čitavo društvo U projekt "Zajedno za obitelj" uključeno čak 3100 korisnika NAGRADE su potvrda da je struka prepoznala kvalitetno osmišljen i kontinuiran rad Muzej Međimurja Čakovec i Centar za posjetitelje u Žabniku dobitnici turističkih nagrada Od cimbala do lončara i "Mlinarove hiže"