Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
ODRŽANA 20. SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Suglasnost za zaduženje Doma zdravlja

Suglasnost za zaduženje Doma zdravlja
Foto: Zadarska županija
Domu zdravlja Zadarske županije dana je suglasnost na kreditno zaduživanje od 5 milijuna kuna s ciljem financiranja građevinskih radova potrebnih za preseljenja ginekologije i pedijatrije u novu zgradu Poliklinike.

U Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku održana je 20. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije. Vijećnici su raspravljali o 40 točaka dnevnog reda među kojima je bilo i polugodišnje izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije kao i izvršenje polugodišnjeg proračuna koje je prihvaćeno većinom glasova.

OBNOVLJEN VOZNI PARK DOMA ZDRAVLJA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE Za dva sanitetska vozila izdvojeno 622.380 kn

Na dnevnom redu je bilo i polugodišnje izvješće o radu Županijske uprave za ceste Zadarske županije te izvješća o radu za 2019. Narodnog muzeja Zadar, Kazališta lutaka Zadar, Sportske zajednice Zadarske županije i Zajednice tehničke kulture kao i njihova financijska izvješća. Skupština je prihvatila i odluku o prihvaćanju Memoranduma o razumijevanju kojim se objavljuje prijateljstvo i suradnja između Plovdivske regije iz Bugarske sa Zadarskom županijom.

Domu zdravlja Zadarske županije dana je suglasnost na kreditno zaduživanje od 5 milijuna kuna s ciljem financiranja građevinskih radova potrebnih za preseljenja ginekologije i pedijatrije u novu zgradu Poliklinike. Vijećnici su dali suglasnost trgovačkom društvu „Hrvatske ceste“ d.o.o. za raspolaganje poslovnim udjelom u trgovačkom društvu „Ceste Zadarske županije“ te su usvojili više izmjena i dopuna Odluka o koncesijama na pomorskom dobru za uzgoj tuna i bijele morske ribe.

Kao osnivač Doma zdravlja Županija je kupnju vozila sufinancirala s više od 650 tisuća kuna ŽUPANIJA POMAŽE DOMU ZDRAVLJA Vozni park obogatili s tri nova vrijedna vozila

Donesena je odluka i o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za gradnju i gospodarsko korištenje luke nautičkog turizma na Pašmanu te luke posebne namjene na Istu, kao i javno prikupljanje ponuda za davanje koncesija u svrhu uzgoja bijele ribe kod otoka Žižnja i školjaka u Novigradskom moru te na području Selina u Velebitskom kanalu.