Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
prekogranična suradnja

Sve više pametnih škola u Brodskoj i Tuzlanskoj županiji

Pametne škole
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Tijekom 27 mjeseci provedbe investira se u energetsku obnovu sedam osnovnih i srednjih škola. U sklopu projekta lani je održan i ljetni kamp mladih inovatora u Slavonskom Brodu

Realizacija projekta “Inovativnim umom do pametnih škola” ili skraćeno “Pametne škole” nastavljena je svečanim otvorenjem energetski obnovljenih osnovnih škola “Grivice” iz Omazića kod Banovića te “Sapna” iz istoimenog mjesta u BiH. Tako je broj “pametnih škola” u Tuzlanskoj županiji narastao na tri. Energetska obnova škola realizirana je u sklopu 1,6 milijuna eura vrijednog prekograničnog projekta koji se financira iz Interreg IPA CBC programa Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Brodska bolnica Župan Marušić na Novu godinu obišao bolnice i čestitao rodiljama U N. Gradiški lani pet beba više, u Brodu 17 manje u odnosu na 2017.

– Čast mi je što s našim partnerima iz Tuzle i Zagreba sudjelujemo u provedbi ovog velikog projekta koji se bavi ekologijom kroz razne oblike aktivnosti, od energetske obnove škola do akcija kojima se promovira zdrav život i podiže ekološka svijest – kazao je na potpisivanju ugovora brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

Projekt “Pametne škole” provode Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Tuzlanski kanton, Brodsko-posavska županija, Zelena akcija iz Zagreba i Brodsko ekološko društvo. Tijekom 27 mjeseci provedbe investira se u energetsku obnovu sedam osnovnih i srednjih škola. U sklopu projekta lani je održan i ljetni kamp mladih inovatora u Slavonskom Brodu. Lani u prosincu prijavljen je nastavak projekta u sklopu kojeg će se u 15 škola kojima je BPŽ osnivač instalirati fotonaponske solarne elektrane.

Obnovljena Medicinska škola u Slavonskom Brodu Obnova škola u Slavonskom Brodu 'Nismo prepoznali školu kad smo se vratili s praznika' Zgrada Digitalizirat će 50 tisuća listova U Brodskoj županiji počelo skeniranje dozvola za gradnju