Pregradnja učionica

Postignut kompromis: treći i četvrti razredi u dvije smjene, ostali u jednu

Županije
Presica o uvođenju jednosmjenske nastave u školi Ivan Goran Kovačić Fotografija: Ivica Galović/Pixsell
Postignut kompromis između Gradske uprave, koja u nekim gradskim školama nastoji organizirati jednosmjensku nastavu, te vodstva škole, u kojoj su se usprotivili pregrađivanju učionica

Učenici trećeg i četvrtog razreda brodske OŠ I. G. Kovačića od iduće će školske godine na nastavu, kao i dosad, ići u dvije smjene, a svi ostali u jednu. Rezultat je to postignutog kompromisa između Gradske uprave, koja u nekim gradskim školama nastoji organizirati jednosmjensku nastavu, te vodstva škole, u kojoj su se usprotivili pregrađivanju učionica. Dogovoreno je da će se završiti pregradnja učionica u kojima su radovi već počeli, dok se preostale dvije učionice ipak neće pregrađivati.

- Nakon što smo napravili analizu trenutnog broja učenika, učionica i kvadrature, izabrali smo najkvalitetnije i za sada jedino moguće rješenje kojim ispunjavamo pedagoške standarde, a povećavamo kvalitetu nastave - kazao je dogradonačelnik Hrvoje Andrić nakon sastanka s ravnateljem škole Zlatkom Bagarićem. Iako radovi na pregradnji učionica neće biti gotovi do početka školske godine, nastava će, kažu, ipak početi na vrijeme za sve učenike.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje