Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Prvi Mladifest u Hrvatskoj

Trodnevni molitveni susret mladih u Viduševcu

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Prvi Mladifest okupio je posjetitelje iz Hrvatske, Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine

Prvi Mladifest u Hrvatskoj, po uzoru na onaj u Međugorju koji se održava već 30 godina, održan je protekli tjedan u župi sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu kod Gline u organizaciji Zajednice Marijine legije iz Petrinje.

Rogoznica Proslavljen Blagdan Gospe od Kapelice

Na trodnevnom molitvenom susretu mladih prožetom katehezama, svjedočanstvima kršćanskog života, molitvom, ispovijedi, euharistijom, klanjanjem, izvedbom pasije, pjesmom i plesom, koncertom duhovne glazbe na kojem su nastupili Alan Hržica i Petar Buljan iz Božje pobjede, zajedničkim druženjima i obrocima, okupilo se više stotina mladih iz cijele Hrvatske, kao i Njemačke, Švedske, BiH i Vojvodine. S mladima su uz sisačkog biskupa Vlade Košića, između ostalih, bili i fra Marinko Šakota, don Damir Stojić, o. Ike Mandurić, vlč. Ivan Grbešić i brojni drugi.

Na misno slavlje zaključenja festivala došao je i župan Ivo Žinić.

Besplatne zabavno-edukativne radionice Mladi volonteri iz Portugala, Francuske, Meksika u Križevcima

– Ovo su velika događanja za županiju, grad i župu u Viduševcu. Za mlade je vrlo bitno da poprime bitne vrijednosti društva za budućnost. Oni su često izloženi drukčijim pogledima na svijet, pokušava im se ugraditi stav da je život jednostavna stvar i da u godinu dana mogu steći silno bogatstvo i postati slavni. Oni moraju postati svjesni toga da je život kompleksna stvar, da se gradi od djetinjstva, kroz mladost kad se ugrađuju osnovne ljudske vrijednosti, rad, znanje, poštenje, uvažavanje, zajedništvo... – rekao je župan.