bespovratna sredstva

Turistički aduti Papuka: Kuća panonskog mora, adrenalinski park i Geo-info centar

Županije
Papuk Fotografija: Maja Santosi/PIXSELL
Izgradit će se i županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije

U Vladi RH potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Geopriče UNESCO Geoparka'.

Planirano ulaganje iznosi 90.090.587,54 kuna uz 85% potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak sredstava uložit će Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije.

U sklopu ovog projekta, izgradit će se i opremiti Geo-info centar u Voćinu, opremiti prezentacijska dvorana i vanjske učionice i igraonice 'Kuće Panonskog mora' Centra za posjetitelje Velika, te će se uspostaviti adrenalinski park Duboka za djecu i odrasle s dva poligona. Poligon za djecu sadržavat će 9, a za odrasle 11 elemenata.

Također će se obnoviti i izgraditi vidikovci, nabaviti posjetiteljski vlak/turistički autobus koji će povezivati Geo-info centra Voćin s Rupnicom i ostalim lokalitetima. Nadalje, nabavit će se 10 električnih i 10 brdskih bicikala i bicikala za iznajmljivanje, izvijestili su iz Županije.

U sklopu projekta odradit će se mnogobrojne edukacije i izgraditi županijska prometnica od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije čime će Slatinski Drenovac, asfaltom biti povezan s biserom Slavonije i Papuka – Jankovcem.

Pozdravljajući nazočne u Centru za posjetitelja Parka prirode Papuk u Velikoj, virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je iznimnu važnost projekta koji se proteže kroz dvije županije te najavio maksimalnu potporu svim aktivnostima istog koji se odnose na VPŽ. 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje