Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak

U bolnicu stigao vrhunski mamograf

Mamograf Sisak
Foto: Večernji list
Žene koje su liječene od karcinoma dojke kod nas se na mamografski pregled primaju isti dan kad se jave, a na ultrazvuk dolaze u roku 7 do 10 dana, što mislim da je vrijeme čekanja među najkraćima u Hrvatskoj – zaključuje dr. Dejan Čanak

Sisačka Opća bolnica dr. Ivo Pedišić nabavila je, nakon 18 godina, novi mamograf.  

- Uspjeli smo se izboriti za novi, i to digitalni mamograf, uređaj vrhunske kvalitete i prvi u županiji takve vrste koji će omogućiti ženama s područja naše županije, a nadamo se i šire, puno kvalitetniju dijagnostiku bolesti dojke. Dakle, riječ je o uređaju koji je, praktički, kvalitetom na razini uređaja ne samo vrhunskih klinika u Hrvatskoj nego i u Europi, a usudio bih se reći – i u svijetu - rekao je voditelj Odjela za radiologiju dr. Dejan Čanak koji je inicirao nabavu ovog uređaja vrijednog  više od milijun kuna. 

Građanski odgoj u sisačkim školama Od listopada Građanski odgoj u petim razredima sisačkih škola

Sisačka bolnica provodi nacionalni program prevencije u okviru kojeg se tijekom jednog mjeseca obavi više od 300 pregleda, dok uz to odrađuju dnevno pet do deset mamografskih pregleda koji su ili dijagnostički ili kontrolni ili preventivni. Liste čekanja praktički i da nema.

- U našoj se bolnici na pregled i do sada vrlo kratko čekalo u usporedbi s ostalim bolnicama i kliničkim bolničkim centrima. Ovaj uređaj je još brži i može odraditi više pregleda. Jedini nam je problem što nema dovoljno liječnika i što nam odlaze radiolozi pa nas nekoliko koji smo ostali ovdje odrađujemo ogroman posao – dodaje dr. Čanak koji poziva sve žene starije od 40 godina da se jave na tzv. Inicijalni mamografski pregled koji je potreban i kada ne postoji nikakva naznaka problema. 

Odransko polje Grade se kulise Odransko polje postalo Sjeverna Dakota - uskoro se snima njemački film

- Inače, sve žene koje su liječene od karcinoma dojke kod nas imaju prioritet, znači, na mamografski pregled se primaju istog dana kada se jave, a na ultrazvučni pregled dolaze u roku 7 do 10 dana, što mislim da je vrijeme čekanja među najkraćima u Hrvatskoj – zaključuje dr. Dejan Čanak.

Dan branitelja grada Siska Uručene plakete Obilježen Dan branitelja grada Siska