Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PREDSTAVILI AUTOHTONA JELA

U Kutini održan Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije

BOGATA gastro ponuda Street Food Festivala prilagođena je adventskim danima
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Festival je organizirala Turistička zajednica SMŽ-a u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i partnerima iz Obrtničke komore

U sklopu Adventa u Kutini održao se Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije na kojemu su posjetitelji mogli uživati u jedinstvenim gastronomskim okusima koje nude ugostitelji s područja ove županije. Festival je obišao zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

– Drago nam je da možemo uspješno proveden projekt, poput Street Food Festivala koji se održao u Sisku, predstaviti i ovdje u Kutini u sklopu Adventa. Vrlo smo zadovoljni odazivom obrtnika koji su došli iz svih dijelova županije, a siguran sam da su i naši građani zadovoljni bogatom gastronomskom ponudom prilagođenom ovim adventskim danima – izjavio je zamjenik Jurić.

Festival je organizirala Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i partnerima iz Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

– Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije promovira i predstavlja Sisačko-moslavačku županiju, a naglasak stavlja na autohtona jela Moslavine, Banovine i Posavine s naglaskom na našu izvornu moslavačku sortu vina škrlet – istaknuli su iz Turističke zajednice.

Svi su posjetitelji mogli probati gulaš, knedle te mnoga druga autohtona jela i slastice, a uz bogatu gastro ponudu, obrtnici su imali izložene i svoje proizvode koje je bilo moguće kupiti.

– Na području Sisačko-moslavačke županije danas posluje 2871 aktivan obrt, a realizacijom sustava poticajnih mjera iz vlastitog proračuna, Županija nastoji doprinijeti što povoljnijem okruženja za razvoj poduzetništva i obrtništva. Najvažniji oblik toga je mogućnost korištenja povoljnih kredita u poslovnoj suradnji s HBOR-om. Ova manifestacija pokazatelj je kako su naši obrtnici nezaobilazni dio u turističkom i gospodarskom segmentu našeg društva te ćemo im pomagati i dalje u svakom mogućem smislu – ističe dožupan Mihael Jurić.

Ovakvi festivali nastojat će se ubuduće održati i u drugim gradovima Sisačko-moslavačke županije.

Da bi se pružila adekvatna zdravstvena skrb, potrebno je imati i stručnjake, ističe ravnateljica bolnice Marina Kovač Neuropsihijatrijska bolnica 'Dr. Ivan Barbot' Popovača Važno je ulagati u medicinsko i nemedicinsko osoblje Na području Novske počinjemo s izgradnjom Gaming kampusa za koji smo u posljednje dvije godine izradili glavni projekt, dobili sve dozvole i osigurali sredstva – izjavio je župan Ivan Celjak Sisačko-moslavačka županija Usvojen proračun županije – težak je 283,2 milijuna eura Umirovlajenici u Topuskom Širenje kapaciteta domova umirovljenika Obilježen Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije