Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
U uređenje zdravstvene stanice Lovreć uloženo je 200.000 €

U Lovreću obnovljena ambulanta, a grade se igralište, vrtić i cesta

storyeditor/2024-03-07/WhatsApp_Slika_2024-03-07_u_15_38_20_a04c8509.jpg
1/5
Foto: SDŽ UREĐENJEM zdravstvene stanice dva tima obiteljske medicine i jedan tim dentalne medicine imaju primjerene uvjete za rad, a riješeno je i pitanje nastavka rada Medicinsko-biokemijskog laboratorija u Imotskom
Nema lokalne zajednice u našoj županiji u kojoj nema neko gradilište u kojemu ne sudjeluje Županija, rekao je župan Boban obilazeći projekte u Općini Lovreć

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, zamjenici Stipe Čogelja i Ante Šošić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i socijalnu skrb Diana Luetić obišli su županijske projekte na području Općine Lovreć: obnovljenu zdravstvenu stanicu, novo školsko igralište, cestu kroz Nikoliće te novi dječji vrtić.

Vrtić u staroj školi

– Obnovili smo ambulantu, do ljeta ćemo još riješiti klimatizaciju. Splitsko-dalmatinska županija u cijelosti je sudjelovala u njezinu uređenju. U igralište je ukupno uloženo 170.000 eura, a Županija je sudjelovala sa 120.000 eura. Ovdje je centar mjesta i tu će se okupljati mladi. Niz drugih aktivnosti odvijat će se tu pa smo napravili i tribine. Županija je i u vrtić uložila znatna sredstva. Gotovo da nema lokalne zajednice u našoj županiji u kojoj nema nekog gradilišta u kojemu ne sudjeluje Županija – rekao je Boban i zaključio da zaista postoji puno razloga za obilazak Lovreća.

I zamjenik župana Šošić zadovoljan je tijekom radova na projektima u Lovreću.

– Ovdje imamo brojne investicije. Na školskom igralištu nadograđujemo dodatne sadržaje. Obišli smo i vrtić, a rekonstruirali smo i cestu kroz Nikoliće. Ovo je putokaz kako se treba odnositi prema lokalnoj zajednici. Moram pohvaliti suradnju s načelnikom Općine Lovreć Petrom Petričevićem, kao i sa svim načelnicima u našoj Zagori – rekao je Šošić.

UREĐENJEM zdravstvene stanice dva tima obiteljske medicine i jedan tim dentalne medicine imaju primjerene uvjete za rad, a riješeno je i pitanje nastavka rada Medicinsko-biokemijskog laboratorija u Imotskom
Foto: SDŽ UREĐENJEM zdravstvene stanice dva tima obiteljske medicine i jedan tim dentalne medicine imaju primjerene uvjete za rad, a riješeno je i pitanje nastavka rada Medicinsko-biokemijskog laboratorija u Imotskom

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Marko Rađa istaknuo je kako je u lovrećku zdravstvenu stanicu uloženo gotovo 200.000 eura.

– Uređena je unutrašnjost i fasada, tako da dva tima obiteljske medicine i jedan tim dentalne medicine imaju primjerene uvjete za rad. Jednako tako i svi stanovnici imaju ovdje primjerene uvjete u kojima kao pacijenti mogu potražiti zdravstvenu zaštitu – zaključio je dr. Rađa.

Načelnik Općine Lovreć Petar Petričević smatra kako je izgradnja vrtića na mjestu nekadašnje škole izuzetno važan projekt za stanovništvo.

– Ovaj projekt u fazi je završnih radova i zahvaljujem Županiji jer smo dobili pravo građenja u staroj školi. Nadamo se prvim mališanima već u rujnu. Postoji još projekata u kojima nas Županija podržava, a moram istaknuti prometnicu u Nikolićima koja vodi do novoga vrtića – rekao je Petričević.

Imotski laboratorij

Nakon Lovreća Boban je sa suradnicima otišao u Imotski, u Medicinsko-biokemijski laboratorij koji ima novu voditeljicu, mladu magistru Ivanu Nikše pa je rješavanjem ovog kadrovskog problema, nastalog nakon odlaska bivše voditeljice u mirovinu, neupitan nastavak njegova rada.

storyeditor/2024-03-08/bj_b_fo.jpg U samo dva tjedna osnovati novu djelatnost i proveli javnu nabavu Novi ljudi u bjelovarskom Komunalcu: Parkovi će postati zelene oaze storyeditor/2024-03-08/PXL_070324_111278389.jpg Velik interes roditelja u Slavonskom Brodu U sportskom dječjem vrtiću traži se mjesto više pa ide u proširenje storyeditor/2024-03-08/Skupstina_1.jpg Školstvo i obrazovanje prevladavali na aktualnom satu Preseljenje učenika i izmjena mreže škola zahtijevaju proceduru