Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Najvažniji razvojni projekt vrijedan je 60 milijuna eura

Centra gaming industrije promijenit će i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju

KAMPUS će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska
1/5
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U Novskoj je predstavljen projekt Centar gaming industrije, zasigurno najvažniji razvojni projekt koji provodi Sisačko-moslavačka županija. Projekt je vrijedan oko 60 milijuna eura, a obuhvaća gradnju kampusa koji će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska.

U sklopu Centra gaming industrije nalazit će se fakultet sa sportskom dvoranom, bazenom i sportskim terenima, studentski dom, poduzetnički akcelerator s VR studijem i inkubator s dvoranom od 2500 sjedećih mjesta za testiranje videoigara te prateći sadržaji.

Nositelj projekta je Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije, a partneri su Sisačko-moslavačka županija, Razvojna agencija SIMORA i Grad Novska.

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Financiranje projekta osigurano je iz Fonda za pravednu tranziciju, uskoro se očekuje i natječaj Ministarstva za dodjelu tih sredstava nakon čega slijedi natječaj za izvođače radova.

– U tri godine napravili smo ogroman posao. Izradili smo glavni projekt Centra gaming industrije, dobili smo svih šest građevinskih dozvola, osigurali smo sredstva. To je projekt koji će promijeniti i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju jer i dalje očekujemo dolazak i ostanak mladih, s obzirom na to da je ovo industrija za koju su mladi jako usko vezani. U Srednjoj školi Novska imamo već smjer tehničara za razvoj videoigara, isto tako Tehnička škola Sisak jedina je škola u Hrvatskoj koja ima smjer tehničara za robotiku. Mi u Sisku razvijamo i elektrotehniku i računalstvo, imamo Regionalni centar kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo – rekao je župan Ivan Celjak.

Ugovor je s predstavnicima ponuditelja i Županije potpisao gradonačelnik Dario Zurovec Radovi kreću početkom veljače, rok je 10 mjeseci Kreće dogradnja Dječjeg vrtića Slavuj u Novakima Od najvećih projekata u 2024. izdvojeni su sanacija Vile Allnoch, gradnja Centra za starije osobe, dogradnja DV Izvor, dječjeg vrtića u Perivoju, OŠ Rude, dogradnja OŠ Milana Langa... Veća ulaganja u kapitalne projekte "Intenzivno radimo i Samobor postaje poželjno mjesto za život i rad" POBJEDNIKU natječaja Davoru Horvatu, koji je odabran između 13 najboljih prijedloga, pripala je nagrada od 2000 eura Razvojna politika i poticanje poduzetništva Digitalna tonska taktilna ploča najbolja poduzetnička ideja