Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Ususret sezoni

U Opatiji održan festival koktela sa više od 1500 posjetitelja

Imperial Spirits Festival
1/4
Foto: Imperial Spirits Festival
Svoje koktele predstavilo je više od 20 poznatih brandova pića. Riječ je o signature koktelima koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije

Na terasi hotela Kvarner u Opatiji održan je prvi Imperial Spirits Festival, najveći festival koktela u Hrvatskoj koji je na jednom mjestu okupio najbolje koktel majstore iz regije i predstavio najnovije trendove iz industrije nudeći jedinstveno barsko iskustvo. Prvo je izdanje ovog festivala, osmišljenog prije udarnih mjeseci turističke sezone koja je već sada premašila brojna očekivanja, okupilo više od 1500 posjetitelja.

- Iako je tek prvi, festival je ispunio sva naša očekivanja. I više od toga. Na jednom smo mjestu uspjeli okupiti najbolje od najboljih, upoznali nove trendove iz dinamičnog svijeta koktela. Stižu nam pozitivne reakcije sa svih strana, a to je ono što nas zaista veseli. Uspješnost festivala rezultat je sjajne suradnje velikog tima, a sve uz savjete i pomoć naših kolega iz Austrije koji niz godina organiziraju poznati i visoko posjećeni Liquid Market. Svakako se vidimo i sljedeće godine - poručili su iz kompanije Liburnia Hotels & Villas, organizatori Imperial Spirits Festivala.

Svoje koktele predstavilo je više od 20 poznatih brandova pića. Riječ je o signature koktelima koji su osmišljeni od strane glavnih lica barmenske industrije. Za Imperial Spirits Festival, vrhunski riječki barmen i koktel majstor Dorijan Skoblar pripremio je par highball koktela.

- Moj koktel broj jedan je kultni Negroni, a na festivalu sam za okupljene pripremio i par koktela na bazi premium tonica koji dolaze iz Berlina i svojom se urbanom filozofijom snažno nameću na barskoj sceni. Fokus izlagača je
bio predstaviti trendove - kazao je riječki barmen.

Neograničena degustacija jedinstvenih koktela, najbolji barmeni regije, više od 20 brendova vrhunskih pića, bogata gastro zona i glazbeni program oduševili su okupljene koji su imali priliku izraditi i vlastiti signature koktel u mentorstvu Udruge konobara i barmena Hrvatske Barmen.hr.

- U 20 godina školovali smo više od 1000 barmena, barista, F&B menadžera, voditelja barova i konobara. Hvala organizatorima što su nas pozvali da budemo partneri prvog izdanja Imperial Spirits Festivala i sa svim okupljenima podijelimo znanje u stvaranju njihovih omiljenih koktela - rekao je Zoran Lukić, predsjednik Barmen.hr-a. Osim toga, na festivalu se održalo ekskluzivno natjecanje barmena na kojem je sudjelovalo 14 profesionalaca, a četveročlani tim odlučio je da je najbolji bio Tomi Blazhev iz Maistre. Blazhev je tako osvojio glavnu nagradu i posjet Casa Martini u Torinu.