Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Županija, gradovi i općine potpisali ugovor

Učenicima besplatni atlasi, likovne mape...

Foto: Kristijan Toplak
Za radni materijal osnovnoškolcima izdvojit će se 1,367.875 kuna

Ugovore o sufinanciranju nabavke radnih bilježnica, atlasa i likovnih mapa za sve učenike svih osnovnih škola čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija potpisali su župan Igor Andrović i predstavnici svih općina i gradova s područja županije.

Virovitičko-podravska županija predstavila se na Danima hrvatskog turizma Za veliki skok broja turista zaslužna ulaganja od 270 milijuna kuna i srdačni ljudi

– Radne materijale sufinancira Virovitičko-podravska županija te gradovi i općine na čijem se području nalaze pojedine osnovne škole. Virovitičko-podravska županija izdvaja 50, a ostalih 50 posto grad ili općina. Ovo je konkretna financijska pomoć roditeljima naše djece, jer će sredstva koja su prije izdvajali za udžbenike moći iskoristiti za neku drugu namjenu – podcrtao je župan Igor Andrović, a taj je projekt, inače, njegova inicijativa.

– Vlada RH nabavila je besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, a Županija je u suradnji s općinama i gradovima nabavila potrebne radne materijale – kazala je Vesna Šerepac, pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu.

Županijski novac Za prijevoz učenika šest milijuna kuna

Za radne bilježnice, likovne mape, zemljopisne atlase za učenike od 5. do 8. razreda te zemljopisne karte za učenike trećih razreda izdvojit će se 1,367.875 kuna, od čega će Virovitičko-podravska županija osigurati polovicu, a ostatak općina ili grad na čijem je području škola.