Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt “Vrijeme je za školski obrok 2021. – 2022.”

”Već godinama nijedan učenik u OBŽ nije ostao gladan u školi”

Foto: OBŽ
– Program školske prehrane župan Ivan Anušić pokrenuo je u prvoj godini svog mandata, odnosno plan je da svoj djeci bude omogućena besplatna prehrana u školama. Važno je istaknuti da su uvedene zdrave namirnice s lokalnih OPG-ova te i na taj način pomažemo naših proizvođačima – rekao je dožupan Josip Miletić

Osječko-baranjska županija provodi tri projekta vezana za prehranu učenika osnovnih škola, među kojima je najvažniji “Školski obrok za sve”, kojim Osječko-baranjska županija u partnerstvu s općinama i gradovima omogućava besplatan obrok za sve učenike. 

Već šest godina provodi i projekt “Vrijeme je za školski obrok”, nacionalni projekt osiguravanja školske prehrane za djecu u  riziku od siromaštva, čija je godišnja vrijednost na području županija gotovo milijun kuna, a ove godine primijenjen je u 18 škola partnera te za 994 učenika.

U OŠ Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu održana je Završna konferencija EU projekta “Vrijeme je za školski obrok 2021. – 2022.” Županijska pročelnica Miranda Glavaš-Kul istaknula je da je projekt uspješno proveden te je već aplicirano za novi.

– U projekt svake godine ulazi drugih 18 škola, no najvažnije je da već godinama nijedan učenik u OBŽ-u nije ostao gladan tijekom školskoga dana, a tako će biti i dalje – poručila je Glavaš-Kul.

– Program školske prehrane župan Ivan Anušić pokrenuo je u prvoj godini svog mandata, odnosno plan je da svoj djeci bude omogućena besplatna prehrana u školama. Važno je istaknuti da su uvedene zdrave namirnice s lokalnih OPG-ova te i na taj način pomažemo naših proizvođačima – rekao je dožupan Josip Miletić.