Tužna priča iz Osijeka

Video rasplakao Slavoniju: 'Moj rodni grade, bijeli svijet tvoju djecu krade'

Županije
Kuća na prodaju, Slavonija Fotografija: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Video na kojem Miroslav iz Osijeka u kameru recitira pjesmu o egzodusu Slavonaca koji u potrazi za poslom odlaze u inozemstvo odmah se proširila po društvenim mrežama

Da Slavonci trbuhom za kruhom odlaze iz Hrvatske, već je općepoznata činjenica, no nitko ne zna točan broj ljudi koji su bolju budućnost potražili u inozemstvu. Tužnu sudbinu mladih, koji napuštaju Slavoniju, opjevao je i Miroslav iz Osijeka, a njegov video munjevito se proširio društvenim mrežama. Na svojim Facebook stranicama video je objavio i Grad Osijek.

- Moj Osiječe, moj rodni grade, bijeli svijet tvoju djecu krade - započinje pjesmu Miroslav, a tužni video završava riječima: 'Pola Slavonije otišlo da se spasi, 'ko zadnji ode, neka svjetlo gasi'.

 • Avatar
  Pacifista 01. Ožujak 2017. u 18:03 To nam je nasa borba dala da imamo....
 • Avatar
  marin 01. Ožujak 2017. u 17:21 Kako nece bjezati kada je u drzavi apsurd do apsurda. Evo primjera: 1. Broj korisnika partizanskih mirovina raste exponencialno iz godine u godinu. Koliko ce ih biti za 10 godina? Danas se zna da su partizani ubijali na tisuce i tisuce i sada se njihovim unucima dodjeljuje mirovina... Jeli to nije znak gradjanima o cemu se tu radi! HDZ i SDS su cuvari takvih zakona i nece ih nikada promjenuti... A Most i Zivi Zid dobijaju premalo vlasti.
  • Avatar
   Pacifista 01. Ožujak 2017. u 18:05 Radi tebe i takvih partizana,cetnika i ustasa cemo i dalje propadati!!!!!
 • Avatar
  Blatina19 01. Ožujak 2017. u 16:07 Portali vec 2 godine vode kampanju da se sto vise hrvata iseli. Svakodnevno. I sad se ti neprijatelji hrvatske kao cude.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje