Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Sporazumi za ITU mehanizam

Za razvoj urbanog područja osigurano 18 milijuna eura

ZA URBANO područje Čakovca ugovor je vrijedan 18 milijuna eura
Foto: Međimurska županija

Uručeni su sporazumi o sufinanciranju specifičnih projekata za 22 urbana područja u Hrvatskoj, među kojima i za Međimurje te sporazum Javnoj ustanovi za razvoj Međimurske županije REDEA-i vrijedan 667.000 eura za aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova. Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini primila je sporazum za sufinanciranje Urbanog područja Čakovca u koje spadaju i projekti općina Nedelišće, Strahoninec, Šenkovec i Pribislavec, od 18 milijuna eura.

– ITU mehanizam jedna je od šansi koju koristimo kako bismo europskim sredstvima i dalje kandidirali i brojne projekte – rekao je župan Matija Posavec. Urbano područja Čakovca predviđa staze, šetnice, amfiteatar s pozornicom u SRC-u Mladost, punionice, javnu rasvjetu i drugo.

Dom zdravlja Čakovec međimurska županija Dom zdravlja pred izazovima zbog nedostatka liječničkog kadra Centar DOSTI će, kako je istaknuto, osnaživati osobe s invalidnošću na putu njihove pune integracije u zajednicu, s kapacitetom za boravak 20 osoba u poludnevnom ili dnevnom boravku Međimurska županija Otvoren Centar za podršku osobama s invalidnošću od 2,3 milijuna eura Sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika Kolegij (grado)načelnika Sinergijom do veće iskoristivosti europskih fondova