Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga

Zadrugari Zagrebačke županije posjetili Bjelovarsko-bilogorsku

Foto: Zagrebačka županija
U obilazak i upoznavanje krenula su 54 zadrugara iz 18 učeničkih zadruga

U sklopu projekta međužupanijske suradnje učeničkih zadruga 54 zadrugara iz 18 učeničkih zadruga Zagrebačke županije bilo je u posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Na put koji je trajao od 23. do 25. rujna otišli su s voditeljima i predstavnicima Zagrebačke županije. Škola domaćin ovogodišnje međužupanijske suradnje bila je Osnovna škola Garešnica.

Mladi su zadrugari sudjelovali na radionici izrade starih glazbala i izrade crtanog filma, obišli Daruvar u kojem su vidjeli najstarije stablo ginka u ovom dijelu Europe, a penjali su se i na Papuk te osvojili Petrov vrh na visini od 614 metara. U Garešnici su posjetili prvi hotel za pčele, dok su na edukativnom punktu Kaniška Iva doznali puno toga o projektu Natura 2000 te su se na jezeru okušali u pecanju i dalekozorima promatrali biljni i životinjski svijet.

Posjetili su i Kulturni centar “Mato Lovrak” u Velikom Grđevcu, gdje su prošetali po vlaku iz filma “Vlak u snijegu”, vidjeli mlin iz filma “Družba Pere Kvržice” i poslušali mnogo zanimljivih priča iz tog doba. Na ranču Letec u Donjem Dragancu kod Čazme susreli su se s jelenima, srnama, muflonima, obišli staje s kozama te degustirali kozji sir i mlijeko.

Cilj projekta u kojem su učenici sudjelovali je upoznavanje zadrugara s posebnostima drugih županija, usvajanje novih znanja i vještina te stjecanje novih poznanstava i prijateljstava.