Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Nastavak ulaganja u školsku infrastrukturu u zapadnom dijelu županije

Završena energetska obnova OŠ Grigora Viteza u Poljani, ušteda energije 69 posto

Foto: pszupanija.hr
Osnovna škola Grigora Viteza u Poljani s radom je počela 1971. godine, tada su je pohađali učenici iz devet naselja, dok je sada pohađa 113 učenika iz sedam naselja. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosi do 2,381.810,41 kunu

U Osnovnoj školi Grigora Viteza u Poljani održana je završna konferencija projekta energetske obnove školske zgrade. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. listopada 2018. godine, a stručnu pomoć u administrativnom dijelu pripreme, kao i u provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije.

Brodska škola M. A. Reljkovića dobila zaštitni žig “Zdravlje iz vrta” Brendiranje proizvoda iz školskog vrta

Odlična provedba

Ravnatelj škole Tibor Nagy iskazao je izuzetno zadovoljstvo s učinjenim radovima energetske obnove na školi.

– Naša škola počela je s radom 1971. godine, a tad su je pohađali učenici iz devet naselja, dok ju sada pohađa 113 učenika iz sedam naselja. Premda je naša škola mala, brojni su učenici koji su ostvarili postignuća. S obzirom na epidemiološku situaciju, dosta aktivnosti u školi protekle je godine bilo reducirano, ali učenici unatoč tome ostvaruju zapažene rezultate, a imaju i svoj školski časopis te zadrugu – rekao je ravnatelj Nagy.

Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA Senka Horvat zahvalila je školi na odličnoj suradnji u provedbi projekta energetske obnove.

U VUKOSAVLJEVICI Ipak gradnja nove škole

Radovima na energetskoj obnovi povećana je toplinska zaštita vanjskog zida, stropa i krova, a postojeća rasvjeta zamijenjena je energetski učinkovitijom. Navedenim radovima ostvarit će se ušteda toplinske energije u iznosu od 69 posto u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred A.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 2,381.810,41 kunu, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira do 1,464.029,68 kuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije do 636.457,14 kuna, a ostatak je na sebe preuzela Požeško-slavonska županija kao osnivač. Krajnji rok za realizaciju svih projektnih aktivnosti je 26. ožujka 2021. godine.

SASTANAK U MINISTARSTVU OKO OBNOVE ŠKOLA Manji popravci gotovi, za teže oštećene škole što brže izraditi projektnu dokumentaciju

Sve manji broj djece

Projekt energetske obnove škole u Poljani pohvalio je i lipički gradonačelnik Vinko Kasana koji je zahvalio županu Alojzu Tomaševiću i Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču na podršci u brojnim projektima.

– Žalosti nas sve manji broj djece, međutim ako se ne ulaže u ruralne krajeve, onda taj broj može biti još manji. Posebno mi je drago da su osnovne škole na ovom području energetski obnovljene, Dobrovac, Lipik i sad Poljana. Dovršava se objekt u kojem će biti smješten dječji vrtić, tu je i energetski obnovljen društveni dom tako da su u kratkom periodu od dvije godine u Poljanu investirana znatna sredstva. Ulaganje u osnovnu infrastrukturu izuzetno je bitno za svako naselje – poručio je gradonačelnik Kasana.