Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Grad Đakovo osigurao dodatna sredstva

Besplatna kastracija pasa i mačaka na đakovačkom području

Foto: Milan Šabić/PIXSELL
Građani zainteresirani za korištenje ove besplatne usluge mogu osigurati termin na broj telefona Veterinarske stanice Đakovo  031/821-870

Grad Đakovo osigurao je sredstva i nastavlja s provođenjem besplatne kastracije i sterilizacije pasa i mačaka. Naime, nakon što su iskorištena sredstva koja je gradska uprava za tu svrhu preusmjerila iz mjere besplatnog označavanja pasa mikročipom, jer je taj problem gotovo sasvim iskorijenjen, Grad je osigurao dodatna sredstva za besplatnu kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka pa se ta mjera nastavlja. Jer, interes je građana velik.

– Ovu mjeru Grad provodi u suradnji s Veterinarskom stanicom Đakovo d.o.o. s kojom sklapa i aneks ugovora. Mjera će se provoditi do 31. prosinca, odnosno do iskorištenja planiranih sredstava – ističu u Gradu Đakovu.

Vlasnici pasa i mačaka s područja grada Đakova i prigradskih naselja mogu se javiti u ambulantu za male životinje Veterinarske stanice Đakovo te ondje zatražiti besplatnu kastraciju svog ljubimca, odnosno ljubimaca, i to najviše do tri životinje po korisniku usluge. Ova mjera ne provodi se kod uzgajivača pasa i mačaka koji se bave uzgojem radi prodaje.

Građani zainteresirani za korištenje ove besplatne usluge mogu osigurati termin na broj telefona Veterinarske stanice Đakovo 
031/821-870.