Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PROJEKT “VESELO U ŠKOLU”

Besplatne bilježnice za 2434 učenika

Foto: Grad Koprivnica
Da bi roditeljima olakšali školovanje djece, iz koprivničkog gradskog proračuna izdvojeno je oko milijun kuna

Proteklog tjedna počela je nova školska godina u pandemijskim uvjetima, ali tradicija je ostala. Tako je i ove jeseni koprivničke prvašiće obišao gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima kako bi im poželio uspješno pohađanje i brzo prilagođavanje novim radnim navikama i druženju s vršnjacima.

Za 2434 učenika osnovnih škola na području grada osigurane su besplatne bilježnice i radne bilježnice koje je financirao Grad, dok su 279 prvašića na klupama dočekale pamučna majica “Veselo u školu” i edukativna bojanka “Čuvari prirode”.

Da bi roditeljima olakšali školovanje djece, iz gradskog proračuna izdvojeno je oko milijun kuna. Gradonačelnik je pritom još jednom podsjetio na opasnosti koje školarce svakodnevno vrebaju u prometu.

– Upravo zato upućujem apel svim sudionicima u prometu, osobito vozačima motornih vozila, da povećaju pozornost prometu te da vode brigu o sigurnosti naše djece i sebe samih. Posebno je važno poštovati ograničenja brzine i prilagoditi brzinu kretanja u blizini škola – naglasio je Jakšić.

U povodu početka školske godine direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras sa zamjenicom Sandrom Sinjeri obišao je osnovne škole u podravskim općinama Drnje, Đelekovec, Koprivnički Bregi i Rasinja. Tom prigodom podijelio je besplatne bilježnice svim osnovnoškolcima s logom projekta aglomeracije Koprivnica, a on se provodi i na području tih općina.

Direktor je učenicima i ravnateljima objasnio važnost poduzeća Koprivničke vode u ekološkom ciklusu vode u prirodi te predstavio 
megaprojekt aglomeracije Koprivnica.