Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ULAGANJA U OBRAZOVNO-ODGOJNI SUSTAV

Besplatne radne bilježnice i materijale za tehničku kulturu osnovnoškolcima osigurava Grad

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija
Ovog rujna u vrtiće i škole krenut će više polaznika nego prošle školske godine

Ovog rujna u vrtiće i škole u Zaprešiću krenut će više polaznika nego prošle školske godine. U vrtiće će krenuti 223 djece, što je za 25 više u odnosu na prethodnu godinu, dok će u školske klupe prvi put sjesti 214 prvašića, odnosno deset više. Uz gradske vrtiće, Grad Zaprešić sufinancira program predškolskog odgoja i obrazovanja i u dječjim vrtićima drugih osnivača, i to iznosom od 1200 kuna za prvo dijete u vrtiću, 1300 kuna za drugo dijete te 1900 kuna za treće i svako sljedeće dijete, kažu u Gradu i dodaju da kontinuirano ulaganje u odgojno-obrazovne objekte s takvim brojem upisane djece svakako potvrđuje svoju opravdanost.

Edukacije za nastavnike zaprešićkog kraja "eTwinning – zašto i kako?" Nastavnici uče kako djecu pripremiti za ulogu što aktivnijih građana

Tako će prvi dan nastave učenike OŠ Ljudevita Gaja dočekati novouređeni stari dio škole, a učenike Osnovne škole Antuna Augustinčića nova sportska dvorana. Dobro napreduju i radovi na novom objektu vrtića Maslačak.

Sve učenike osnovnih škola prvog će nastavnog dana u klupama dočekati udžbenici za koje je sredstva osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te drugi obrazovni materijali (radne bilježnice i radni materijali za tehničku kulturu), za što je sredstva osigurao Grad Zaprešić u iznosu od oko 700.000 kuna. Pravo na besplatne druge obrazovne materijale imaju svi osnovnoškolci s prebivalištem na području Zaprešića. Na taj je način roditeljima financijski olakšano opremanje školaraca. O smjenama razreda i rasporedu te ostale obavijesti škole objavljuju na svojim mrežnim stranicama, izvijestili su u Gradu Zaprešiću.