Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 117 pregleda
Briga o najstarijima

Besplatno vježbanje dobilo veliku podršku Jaskanki treće životne dobi

Jastrebarsko vježbanje
Foto: Grad Jastrebarsko
U suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko za osobe treće životne dobi organizirani su tečajevi informatike i engleskog jezika, a u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog, provodi se i projekt besplatnog tjelesnog vježbanja

Zamjenik gradonačelnik grada Jastrebarskog, Domagoj Šlat, povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, danas je posjetio jaskanske umirovljenike i osobe treće životne dobi koji u Centru za kulturu Jastrebarsko, kroz projekt besplatnog vježbanja za osobe 3. životne dobi, aktivno čuvaju zdravlje i održavaju formu uz stručni program korektivne gimnastike, i pod stručnim vodstvom kineziologa.

Šlat je ovom prilikom prenio i pozdrave te čestitku gradonačelnika Novosela svim starijim Jaskankama i Jaskancima povodom proslave njihovog dana, priopćili su iz Grada.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo vidjeti vas u ovako velikom broju što je još samo jedan dokaz kvalitete projekata koje provodimo, a ujedno i brige prema našim starijim Jaskankama i Jaskancima. Pozivamo i sve ostale zainteresirane da se pridruže besplatnom vježbanju, a povodom vašeg dana želimo Vam puno zdravlja, razumijevanja i uvažavanja! - poručio je Šlat prilikom posjeta prvom jesenskom treningu korektivne gimnastike, koji će se održavati utorkom i četvrtkom u jutarnjim satima.

Grad Jastrebarsko trudi se tijekom cijele godine voditi brigu o svojim najstarijim sugrađanima. U suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko za osobe treće životne dobi organizirani su tečajevi informatike i engleskog jezika, a u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog, provodi se i projekt besplatnog tjelesnog vježbanja. Svi tečajevi za polaznike potpuno su besplatni jer sve troškove snosi Grad, a svakog Božića Grad isplati i preko 1600 božićnica za umirovljenike.