Izbornik
Naslovnica Gradovi
Advent u Vukovaru

Bogata gastro ponuda, božićni fijaker i besplatni koncert Massima

Massimo
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Grad Vukovar, Turistička zajednica Grada Vukovara i Agencija "Ideš" pripremili su bogat program manifestacije Advent u Vukovaru, a sve počinje 3. prosinca tradicionalnim paljenjem 1. adventske svijeće u Gradskom muzeju Vukovar te službenim otvorenjem Adventa, Adventskog sajma i besplatnog klizališta na Trgu Republike Hrvatske

U Vukovaru je sve spremno za ovogodišnji Advent koji će i ove godine građanima ponuditi niz raznolikih sadržaja gdje će za svakoga biti po nešto. Grad Vukovar, Turistička zajednica Grada Vukovara i Agencija "Ideš" pripremili su bogat program manifestacije Advent u Vukovaru, a sve počinje 3. prosinca tradicionalnim paljenjem 1. adventske svijeće u Gradskom muzeju Vukovar te službenim otvorenjem Adventa, Adventskog sajma i besplatnog klizališta na Trgu Republike Hrvatske.

Organizatori su pripremili brojne sadržaje poput priredbi, izložbi, koncerata, Živih jaslica, Neba punog želja, božićnog fijakera, Kutka Djeda Božićnjaka… Organizirano je i niz događanja gdje će biti predstavljena gastro i etno ponuda kao i božićni maraton koji će se trčati ulicama grada. Za 5. prosinac najavljen je koncert Massima Savića koji će biti besplatan dok će dan poslije biti organiziran doček svetoga Nikole. Za 22. prosinac najavljena je podjela božićnih paketića dok će na Badnjak se na pet lokacija u gradu dijeliti pečene girice.

-Vjerujem da će ovaj Advent dobiti jednu sasvim novu dimenziju u odnosu na sve prethodne jer se radi o nizu dodatnih kulturnih, glazbenih i društvenih sadržaja i očekujemo da će doći puno više posjetitelja nego prethodnih godina, što nam je i krajnji cilj. Želimo da Vukovar živi svih 365 dana i vjerujemo da ćemo i ovim iskorakom doprinijeti tome da Vukovar dobije svoje mjesto na turističkoj karti i u doba Adventa - rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.