Izbornik
Naslovnica Gradovi
Turistički proizvod

Bogatija ponuda u Karlovcu: ‘strujni koktel’ s likom Nikole Tesle na čaši

Nikola Tesla
Foto: Grad Karlovac
Gradska uprava osigurat će ugostiteljima recepte za koktele, staklene čaše za koktele, prah za izradu pića, letke za promociju...

Grad Karlovac napokon je odlučio na više razina brendirati Nikolu Teslu, odnosno činjenicu da je bio učenik karlovačke gimnazije, tu stekao jedino formalno obrazovanje i da je u gradu na četiri rijeke živio godinama. Osim planiranog uređenja Centra Nikole Tesle, Grad je ponudio mogućnost suradnje i karlovačkim ugostiteljima kako bi turisti koji dođu u Karlovac i u sklopu ugostiteljske ponude bili upućeni u neke od izuma slavnog genijalca.

Stoga je gradska uprava pozvala sve ugostitelje da im se jave kako bi ubuduće u svojoj ponudi mogli imati “strujni koktel”, puc-puc prah koji u ustima stvara okus struje ili staklene čaše s likom Nikole Tesle.

– Riječ je o projektu “Susret s Teslom u Karlovcu” u sklopu kojeg razvijamo turistički proizvod inspiriran Nikolom Teslom. Želimo povećati broj posjetitelja u Karlovcu i Zvijezdi te im omogućiti bogatiju ugostiteljsku ponudu. Ugostiteljima, koji nam se u Grad na adresu toni.grzac@karlovac.hr ili kod ovlaštenog trgovca jave do 3. svibnja, dat ćemo besplatne recepte za “strujne koktele”, staklene čaše za koktele s logom projekta, zatim prah za izradu pića, kao i letke za promociju ponude. Sve sirovine za pripremu koktela bit će dostupne i u svim veleprodajama pića u gradu. Naravno, zainteresirani ugostitelji mogu osmisliti i neke nove napitke, stvoriti okuse, poput “strujne” kave, peciva, torte ili sladoleda, ali uz korištenje vizualnog identiteta projekta – napominju u Gradu. Promocija nove ponude najavljena je za 6. svibnja u večernjim satima na Trgu bana J. Jelačića.