Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Grad i Vatrogasna zajednica nastavljaju s opremanjem

Bogatu vatrogasnu flotu upotpunio Jastreb 101, zapovjedno vozilo DVD Jastrebarsko

Foto: Jastrebarsko
Sveukupno će ovim projektom DVD-ima na području Jaske biti uručeno četiri vozila, a ona će im zasigurno pomoći u obavljanju njihovih zadaća

Nakon što je lani jaskanskim vatrogascima uručeno šest vozila, Grad Jastrebarsko i Vatrogasna zajednica nastavljaju s projektom opremanja dobrovoljnih vatrogasnih društava. Koliko je važno ulagati u vatrogastvo potvrđuje i nedavna intervencija jaskanskih vatrogasaca na gašenju požara u centru, koji je, da je njihova operativnost bila na nižoj razini, mogao uzrokovati kobne  posljedice ne samo za zahvaćeno skladište, već i za šire okruženje.

Još jedno vozilo preuzelo je DVD Jastrebarsko, a sad već bogatu vatrogasnu flotu popunio je Jastreb 101, odnosno zapovjedno vozilo. Sredstva za njegovu nabavu osigurali su sam DVD i Grad putem Vatrogasne zajednice, a Jastreb pozornost plijeni iscrtanom vizurom grada. Sveukupno će ovim projektom DVD-ima na području Jaske biti uručeno četiri vozila, a ona će im zasigurno pomoći u obavljanju njihovih zadaća.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko osnovano je 1889. godine i najstarija je organizacija na području grada  Jastrebarskog, a zasigurno i  jedna od najstarijih na području Zagrebačke županije. Od osnutka je, napominju, bila glavni nositelj gotovo svih društvenih, kulturnih i drugih aktivnosti koje su sustavno obogaćivale život grada.