Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
I ove godine Grad Kutina daje jednokratne potpore

Božićnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom

Foto: Grad Kutina
Iznos jednokratne novčane potpore po umirovljeniku rangiran je prema visini mirovine i to: oni s mirovinom do 1000 kuna dobivaju 400 kuna potpore, a oni od 1000 do 2000 kuna dobivaju 300 kuna potpore

Do srijede su se građani mogli prijaviti za ostvarivanje prava na božićnicu. Naime, Grad Kutina 8. studenog objavio je javni poziv umirovljenicima s mirovinama do 2000 kuna i osobama s invaliditetom koji primaju osobnu invalidninu s područja Grada Kutine o ostvarivanju prava na jednokratnu  novčanu potporu u 2021. godini.

Oni umirovljenici i osobe s invaliditetom koji su podnijeli zahtjeve temeljem propisanih prava u 2020. godini to ne moraju učiniti ponovo jer se nalaze u registru, a oni koji se nisu prijavili lani i time ostvarili pripadajuće pravo to su mogli napraviti do srijede.

Pravo na božićnicu imaju umirovljenici Grada Kutine čija mirovina pripada kategoriji umirovljenika koji su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad u radnom odnosu i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji korisnici nisu u radnom odnosu, a čije mirovine iznose do 2000 kuna, kao i osobama s invaliditetom koje primaju osobnu invalidninu da mogu ostvariti pravo na jednokratnu novčanu potporu za božićne blagdane.

Pravo na jednokratnu novčanu potporu ostvaruju svi umirovljenici i osobe s invaliditetom koje primaju osobnu invalidninu, a imaju prebivalište na području Grada Kutine. Iznos jednokratne novčane potpore po umirovljeniku rangiran je prema visini mirovine i 
to: oni s mirovinom do 1000 kuna dobivaju 400 kuna potpore, a oni od 1000 do 2000 kuna dobivaju 300 kuna potpore.