Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Grad Koprivnica obradovao uoči Božića

Božićnice za osobe s invaliditetom i umirovljenike

Foto: Grad Koprivnica
U gradskoj su upravi otkrili kako je za ukupno 1547 božićnica u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano 310.000 kuna

Umirovljenici s područja Koprivnice i osobe s invaliditetom  prošli su tjedan dobili prigodu božićnicu, novčani dar koji im tradicionalno dodjeljuje gradska uprava iz proračuna. Tradicionalna podjela božićnica počela je već u ponedjeljak, a prve božićnice tradicionalno je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić, i to gospođama Boži Cikač i Boži Španhel, koja je ujedno upravo tog dana slavila rođendan, koji joj je gradonačelnik čestitao.

Jakšić je podsjetio da je riječ o koprivničkoj tradiciji predblagdanskog darivanja ljudi koji su učinili mnogo za grad.

– Izuzetno mi je drago da nastavljamo s ovom tradicionalnom podjelom božićnica našim umirovljenicima te osobama s invaliditetom  korisnicima osobne invalidnine. Moramo biti ponosni i sretni što je naša Koprivnica jedan od rijetkih gradova koji provodi ovu mjeru. Ovo je najmanje što možemo učiniti za naše umirovljenike, koji su svojim radom mnogo učinili za naš grad – rekao je tom prigodom gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Božićnice u iznosu od 200 kuna dobili su umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice, pod uvjetom da im ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za listopad 2021., zajedno s dodacima, nije prelazila 2000 kuna. S druge strane, novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu ne uračunavaju se u mirovinu.

Isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje se na temelju popisa Centra za socijalnu skrb 
u Koprivnici. U gradskoj su upravi otkrili kako je za ukupno 1547 božićnica u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano 310.000 kuna.

Božićnice se u Koprivnici, inače, isplaćuju putem financijske usluge poštanskom uputnicom. Valja, također, podsjetiti, kako je gradska uprava ove godine, kao i ranijih, umirovljenicima i osobama s invaliditetom isplatila uskrsnicu u iznosu od 200 kuna.