Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
RADOVI ĆE TRAJATI PET MJESECI

Brestača će uskoro dobiti novu mrtvačnicu, preostaje još gradnja mrtvačnice u Sigetcu

Foto: GRAD NOVSKA

Građevinsko-uslužni obrt PEGRA odabran je nakon postupka javne nabave za gradnju nove mrtvačnice na mjesnom groblju Brestača. Vrijednost radova je 1,456.643 kn bez PDV-a, odnosno 1,820.803 kn s PDV-om. Ugovor je potpisan na osam mjeseci, a sam rok za izvođenje radova je pet mjeseci.

Ugovor o gradnji potpisali su gradonačelnik Novske Marin Piletić te Petar Majdandžić, vlasnik građevinsko-uslužnog obrta PEGRA.
Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Piletić izjavio je da se radi o dugoočekivanom objektu, a novac je osiguran u gradskom proračunu.

– Brestača, jedno od najvećih gradskih naselja, dosad je imala zaista neprimjerenu mrtvačnicu, i ovim projektom Brestača će dobiti jednu od najljepših objekata te namjene – rekao je gradonačelnik.

Podsjetimo, na 2. sjednici Grad skog vijeća Grada Novske usvojene su III. izmjene i dopune proračuna Grada Novske za 2021. 
godinu, a upravo vezano i za ovaj projekt. Tim izmjenama osiguran je novac za gradnju mrtvačnice.

Inače, mrtvačnica u Brestači druga je od tri u planiranoj gradnji takve infrastrukture na novljanskom području. Lani je tako otvorena mrtvačnica u Voćarici čiju je gradnju s 890.000 kuna financirao također Grad Novska iz svog proračuna, a nakon gradnje mrtvačnice u Brestači preostaje još sagraditi mrtvačnicu u naselju Sigetac.