Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Svečano je otvoren 16. Novaljski trijatar

Brončani kipić Kate Novaljka dobila glumica Ecija Ojdanić

1/3
Publici se obratio i umjetnički ravnatelj kazališnog festivala Goran Grgić, a gradonačelnik Novalje Ivan Dabo otvorio je 16. Novaljski trijatar

Novaljski trijatar kazališni je festival koji postoji već šesnaest godina. Svake godine na festivalu nastupaju poznati hrvatski glumci u raznim predstavama. Ove godine, kao i prethodne, Novaljski trijatar se održava u vrtovima lunjskih maslina čime se kreira posebna i veoma ugodna atmosfera zbog prirodne ljepote višestoljetnih maslina u tom okruženju.

Foto: Novalja

Najbolje glumačko ostvarenje

U nedjelju 11. srpnja svečano je otvoren 16. Novaljski trijatar. Svečanost je svojim nastupom uveličala ženska klapa Muštre kojoj je ovo bio prvi koncert nakon jednogodišnje stanke. Sudeći po odličnoj izvedbi i oduševljenju publike, lako se moglo zaključiti da su djevojke ovu pauzu dobro znale iskoristiti, izvještavaju iz Novalje.

Već tradicionalno, na otvorenju se, prema prijedlogu ocjenjivačkog suda, dodjeljuje brončani kipić Kate Novaljka, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u prethodnoj godini. Nagradu je, kako je izvijestio ravnatelj Centra za kulturu Dražen Peranić, za 
prošlogodišnju izvedbu monodrame “Vla Vla Vlajland cabaret” dobila Ecija Ojdanić. Kako zbog drugih obaveza glumica nije mogla doći na uručenje, nagrada će joj biti uručena na predstavi “Jel’ tako, Zorane” u kojoj glumi, a koja će se prikazati 22. kolovoza.

Publici se prigodno obratio i umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra Goran Grgić koji je najavio ovogodišnji program, a potom je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo otvorio 16. Novaljski trijatar.

Prva predstava

Prva ovogodišnja predstava bila je “Mistero Buffo” Kazališta Grupa i Triko Cirkus Teatra u izvedbi glumca Dražena Šivaka. U predstavi u kojoj se isprepliću humor i tragedija, kroz stalni kontakt s publikom, odvija se ono zavođenje koje poznaju klaunovi, harlekini, lakrdijaši i putujući glumci, ti svestrani umjetnici koji su banalno pretvarali u  neprolazno. Za potrebe ove predstave, glumac se transformirao 
u više od 30 likova.

Tjedan dana poslije briljirali su Jelena Miholjević i Dražen Čuček u izvedbi komedije “Uvijek će nam ostati ljubav”. Predstava je nježna, ali  pomalo uznemirujuća budući da govori o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja može održati samo ljubav.