Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
VELIKA GORICA

Buvljakuše za malenog Doriana prikupile više od 205 tisuća kuna

Foto: Grad Velika Gorica
Dječaku koji boluje od spinalne mišićne atrofije Velikogoričani su prikupili sredstva za izgradnju dizala u obiteljskoj kući, što će mu uvelike olakšati svakodnevicu

Velikogoričani su ponovno pokazali veliko srce! Akcija “Buvljakuša”, koja je organizirana za četverogodišnjeg Doriana Pucekovića, uspješno se bliži svome cilju, a to je iznos od 280 tisuća kuna, koliko je potrebno za izgradnju dizala za Doriana u njegovoj obiteljskoj kući, što će mu uvelike olakšati svakodnevicu. Dječak boluje od spinalne mišićne atrofije zbog čega ne može samostalno hodati te mu je potrebna svakodnevna pomoć i skrb njegove obitelji.

Emocije i dobrota

U akciji “Buvljakuša” zahvaljujući pomoći brojnih volontera, udruga, donatora i građana dosad je prikupljeno više od 205 tisuća kuna. – Možete li samo zamisliti kakve nas sve emocije isprepliću, a vjerujemo i sve vas koji ste dio ove predivne velike priče. Bezbroj puta hvala što ste nam oslonac i podrška i što vjerujete u nas i da je i ono nemoguće moguće ako u to dovoljno vjerujemo – poručile su Buvljakuše. Njihov rad u zajednici postao je prepoznat pa su nedavno dobile i nagradu “Turopoljsko srce” Grada Velike Gorice.

– Nismo bile ni svjesne što to znači, do trenutka dok nismo morale izaći na pozornicu kada su koljena počela klecati. Kad smo se popele na binu i vidjele u kakvom se društvu nalazimo, tada smo tek shvatile da nije ovo mala stvar – rekla nam je Gordana Lazić, predsjednica Udruge “Buvljakuše”. Uz njih su istu nagradu dobile i članice Udruge žena Buševec, s kojima su surađivale u akciji za Doriana.

– Izuzetno nam je drago da smo ove godine bile rame uz rame s kolegicama iz Udruge žena Buševec. One već dugi niz godina vrijedno i požrtvovno rade te nam je bilo jako drago da je prepoznat njihov rad u zajednici – dodala je Gordana. Kako kaže naša sugovornica, sve više ljudi, naročito mladih, želi pomagati drugim ljudima.

– U medijima se može vidjeti koliko su se mladi kroz svoje udruge i društva aktivirali te počeli raditi humanitarne akcije. Naročito tijekom adventa. Svatko je napravio neku “humanitarku” u svom okruženju. Humanitarni rad sve je prepoznatljiviji u društvu i ljudi žele osjetiti kakav je osjećaj pomoći drugom čovjeku. A to se ne da opisati, to moraš osjetiti – zaključila je naša sugovornica.

Postale su brend

Velikogoričke Buvljakuše u posljednjih su nekoliko godina postale velikogorički dobrotvorni brend. U svoju su poslovnu priču krenule prije nekoliko godina organizacijama humanitarnih buvljaka, a nakon njihova uspjeha pokrenule su niz humanitarnih akcija. Samo su prošle godine tako Buvljakuše u humanitarnoj akciji “Putovanje za život” prikupile 17.000 kuna za kupnju automobila prilagođenog potrebama Josipe Smolčić, stradale u prometnoj nesreći.