Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PATRONAŽNO VOZILO ZA RANU INTERVENCIJU

Centar za odgoj Podravsko sunce dobio vrijednu donaciju – novi automobil

Foto: Grad Koprivnica
Rana intervencija jedna je od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju te njihove obitelji ili skrbnike

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice dobio je prošli tjedan vrijednu donaciju – novo 
patronažno vozilo koje će služiti za ranu intervenciju. Rana intervencija jedna je od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju te njihove obitelji ili skrbnike. Njome se pruža stručna, savjetodavna i poticajna pomoć djeci od rođenja do sedme godine.

Cilj je da uz pomoć stručnjaka djeca sudjeluju u aktivnostima koje će osnažiti njihov razvoj, ističu u gradskoj upravi. Vozilom će znatno poboljšati kvalitetu obavljanja posla u Podravskom suncu, čija je ravnateljica Radmila Popović time iznimno zadovoljna.

– Uslugu rane intervencije pokrenuli smo lani u suradnji s Gradom Koprivnicom. Provodila se dijelom kroz patronažni oblik, jer smo imali vozilo u najmu, dijelom kroz savjetovalište i u senzornoj sobi. Donacijama smo osigurali nabavu novog vozila – kazala je ravnateljica.

Zahvalila je donatorima Podravki, Udruzi rehabilitatora te ostalim manjim donatorima, a posebno tvrtki Vemo trade na najvećoj donaciji uz čiju je pomoć na koncu nabava vozila i realizirana. Grad Koprivnica iz proračuna je osigurao 200.000 kuna kojima se financiraju stručne rehabilitatorice koje za pružanje usluge rane intervencije imaju završene sve potrebne edukacije.

Nabavljeno  vozilo omogućit će kvalitetniji i brži rad edukacijskim rehabilitatoricama Dunji Vargović i Anji Holeček.