Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak 101 pregleda
Vlaho Orepić u posjetu sisačko-moslavačkoj županiji

'Cijela je Hrvatska je zapuštena i nezaštićena zemlja'

Susret Vlahe Orepića i Kristine Ikić Baniček
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Gradonačelnica Siska SDP-ovka Kristina Ikić Baniček i mostovac Vlaho Orepić pohvalili su suradnju svojih stranaka u sisačkom Gradskom vijeću

Suradnja  Mosta i vladajuće SDP-ove koalicije u Sisku, započeta konstituiranjem Gradskog vijeća, nastavljena je i razvija se u dobrom smjeru, suglasili su se o toj ocjeni 'mostovac' Vlaho Orepić, koji je u četvrtak posjetio Sisak i gradonačelnica toga grada SDP-ovka Kristina Ikić Baniček, koja pomoć Mosta očekuje posebno prilikom rasprave o sudbini sisačke Rafinerije nafte.

- Odluke o Ini se donose na višoj razini, pa nam je važno da se u Hrvatskom saboru čuje istina o sisačkoj rafineriji. Nedavnim neistinitim izjavama predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta stvara se kriva slika o našoj rafineriji, a nama je važna istina kako bi rafinerija opstala i kako bi se sačuvala radna mjesta -  izjavila je Ikić  Baniček.

Vlaho Orepić je potvrdio kako je došao da pomogne i kako će on u Saboru biti glas Siska i Sisačko-moslavačke županije, za koje je rekao da su zapušteni.

- Cijela Hrvatska je zapuštena i nezaštićena zemlja, pa treba mijenjati  politički sustav i ciljeve. U njoj gospodarski resursi imaju dosta preblema, kao i vaša Rafinerija. Međutim, politika je Vladi oduzela ovlasti da brine o gospodarstvu i narodu, pa te odnose treba mijenjati - rekao je Orepić.

Za vrijeme boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, Vlaho Orepić će osim Siska, posjetit i Petrinju, Glinu te Topusko.