Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Projekti u obrazovanju na području Vinkovaca

Cilj je jednosmjenska nastava i vrtić za sve mališane

storyeditor/2024-07-27/Skola_1__1_.JPG
1/4
Foto: Grad Vinkovci Gradske vlasti najavljuju niz projekta za poboljšanje uvjeta u obrazovanju

Iz vinkovačke gradske uprave izvijestili su kako se planovi vezani za gradnju nove škole u Radićevu bloku odvijaju prema planovima. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvatilo je projekt Razvojne agencije VIA "Dogradnja, rekonstrukcija i opremanje Osnovne škole Ivana Mažuranića Vinkovci" čijom će realizacijom školi biti osigurani svi potrebni uvjeti za provođenje nastave u jednoj smjeni. Prema najavama, bit će izgrađeno šest dodatnih učionica s pripadajućim kabinetima i ostalim sadržajima.

Prema navodima gradske uprave u ovoj vinkovačkoj osnovnoj školi učenici trenutačno u 20 razrednih odjela nastavu pohađaju u dvije smjene jer škola raspolaže s 14 učionica i nema mogućnost za provođenje nastave u jednoj smjeni i cjelodnevnu nastavu. Kroz projekt vrijedan 1,8 milijuna eura, od čega su 1,7 milijuna eura bespovratna sredstva, na postojeću zgradu bit će nadograđeno šest novih učionica s pripadajućim kabinetima.

Gradske vlasti najavljuju niz projekta za poboljšanje uvjeta u obrazovanju
Foto: Grad Vinkovci Gradske vlasti najavljuju niz projekta za poboljšanje uvjeta u obrazovanju

– Postojeća zgrada i nove učionice bit će povezane hodnikom, a postojeće spremište će se prenamijeniti u sanitarni čvor, stoga je uz dogradnju potrebno izvršiti i rekonstrukciju postojećeg djela zgrade kako bi se osigurali sanitarni čvorovi za novi dio zgrade. U sklopu ovoga projekta rekonstruirat će se i postojeći atrij koji se nalazi uz blagovaonicu kako bi se blagovaonički prostor u prizemlju proširio za potrebe osiguranje dodatnog prostora za konzumaciju obroka učenika – pojašnjava gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodaje kako ovaj projekt nije posljednji kada je riječ o ulaganju u osnovnoškolsku infrastrukturu jer s ciljem da se svim učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima omoguće što kvalitetniji uvjeti za učenje i rad u pripremi je i projekt nadogradnje Osnovne škole Vladimira Nazora. Tu je i veliki projekt izgradnje potpuno nove zgrade Osnovne škole Bartola Kašića. Ne smije se zaboraviti ni projekt gradnje nove zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Radićevu bloku, odnosno proširenje kapaciteta Osnovne škole Josipa Kozarca spajanjem dvije zgrade te izgradnja novog vrtića na Vašarištu i nadogradnja dva postojeća vrtićka objekta. Kako je Bosančić kazao, cilj gradskih vlasti je da svako dijete ima osigurano mjesto u vrtiću i da svi učenici osnovnih škola nastavu pohađaju u jednoj smjeni. 

storyeditor/2024-07-27/DV_Izvor__novi_objekt_u_Krklecovoj.jpg Rekonstrukcija i dogradnja vrtića Izvor vrijedna je više od tri milijuna eura Nakon dogradnje, od jeseni u vrtić Izvor ide više od 100 mališana Izgradit će se nova zgrada gimnazije u Južnom bloku za 450 učenika u 20 razrednih odjeljenja i nastavu u jednoj smjeni te dvodijelna sportska dvorana Prijavljen projekt Gradit će se nova zgrada gimnazije u Virovitici storyeditor/2024-07-29/PXL_090724_117308112.jpg Završeni više od 4,5 milijuna eura vrijedni radovi Otvoren vodeni park u sklopu gradskih bazena