Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
Posjet Rabu

Đakovčani na Rapskoj fjeri, majstor Vinković iskovao štit

Foto: Đakovo
Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić dogovorili su buduću suradnju na međusobnoj promociji dviju destinacija

Predstavnici Grada Đakova, Turističke zajednice grada Đakova i PP-a Đakovo sudjelovali su na svečanom otvorenju 21. Rapske Fjere, čime je i započeo službeni posjet Gradu Rabu. Rapska fjera prvi je i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj koji se temelji na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364. kada je rapsko gradsko vijeće odlučilo odati počast kralju Ljudevitu Velikom koji je Rab oslobodio mletačke vlasti.

Tijekom fjere slavi se i sv. Kristofor, zaštitnik grada Raba, kojemu se pripisuje zasluga za spašavanje grada od uništenja.

Uz sudjelovanje na svečanom otvorenju održan je i radni sastanak na temu dva velika događanja Republike Hrvatske, Đakovačkih vezova i Rapske fjere. Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, sa suradnicima razmijenili su iskustva vezana za organizaciju dvaju navedenih  događanja te dogovorili buduću suradnju na međusobnoj promociji dviju destinacija.

U skladu s konceptom i temom festivala, Grad Đakovo na ovogodišnjoj je fjeri predstavio Majstorski kovački obrt Vinković. Majstor Vinković tom je prigodom izradio posebni štit s inicijalima Rapske fjere te ga predao gradonačelniku Grguriću.