Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Na svečanoj sjednici Vijeća 10. studenoga bit će dodijeljene Nagrade grada Kutine, a Zoran Predin će održati koncert

Dan grada Kutine uz izložbe, koncerte, sportske susrete

Foto: Kutina
– Sadržaji će biti raznovrsni i  naći će se za svakog ponešto - rečeno je na predstavljanju višednevnog programa

Predstavnici gradskih ustanova i udruga u gradskoj su vijećnici u povodu Dana grada Kutine predstavili program koji će se održavati do 13. studenoga. Kako je uobičajeno, konferenciji za novinare prisustvovali su direktori gradskih ustanova POU, Knjižnice, Dječjeg vrtića, Muzeja Moslavine, Sportskog centra, te predstavnici Turističke zajednice, Osnovne glazbene škole, Društva naša djeca i Koordinacije Kutina grad prijatelj djece, Udruge hrvatskih branitelja, Udruge OKO društva, te Zaklade Sandra Stojić i Matice slovačke Međurić.

Lampioni želja

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić najavio je tom prilikom svečanu sjednicu uz Dan grada 10. studenoga na kojoj će biti dodijeljene Nagrade grada Kutine te zahvalio svim ustanovama i udrugama na trudu u pripremi programa.

– Sadržaji će biti raznovrsni i  naći će se za svakog ponešto. Dio programa na sam Dan grada održavat će se na Trgu dr. Franje 
Tuđmana, a nastupit će mažoretkinje uz osvjetljavanje gradskih ustanova pod motom Moja sjajna Kutina, čime će se uz puštanje 
lampiona želja uz Zakladu Sandra Stojić građani imati priliku okupiti na Trgu. Koncert uz Dan grada Kutine izvest će Kutinski 
glazbeni sindikat u Domu kulture, uz goste Django Group i Zorana Predina, a u organizaciji Turističke zajednice – rečeno je 
na predstavljanju.

U sklopu obilježavanja Dana grada slavi se i Dan branitelja grada Kutine, a dio programa uz Dan grada održavat će se i u Sportskom centru. Muzej Moslavine priredio je izložbu “Nafta u Moslavini”, autorice Jasmine Urode Kutlić, a izložbu će uz Dan grada prirediti i kutinski slikar Želimir Šiško u klubu Arcus. Koncerte će održati i učenici OGŠ Borisa Papandopula te Gradski puhački orkestar Krešimir uz kutinske Mažoretkinje.

Učenici će se u priredbu uključiti putem natječaja “Moja priča” koji tradicionalno održava Knjižnica i čitaonica Kutina. Izložba “Kutina u očima djece” koju priprema Koordinacija Kutina grad prijatelj djece prikazat će dječje radove nastale na radionicama Ljetne razbibrige, a Društvo naša djeca organizira priredbu “Mladi svome gradu" u koju uključuju djecu kutinskih škola i vrtića.

Program Matice slovačke

Matica slovačka Međurić je domaćin manifestacije “Ked se ruža razvijala” na kojoj gostuju ogranci Matice slovačke iz cijele Hrvatske, a 13. studenoga program završava hit-predstavom “Dame biraju” u organizaciji POU Kutina koju izvodi Altteatar Sarajevo.

Program uključuje i događanja poput utakmice RK Moslavina i RK Poreč, te PUB kviza u organizaciji Udruge mladih OKO društva u kutinskom PIG baru.