Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Humanitarna akcija

'Darujte osmjeh Laticama' okosnica Koprivničke bajke

Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica
Tijekom akcije prikupljat će se sredstva za Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama 'Latice'

Detalje Koprivničke bajke u petak su predstavili Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Petra Bijač, voditeljica projekta Koprivnička bajka i Maja Hleb, predsjednica Uprave Komunalca.

Okupljenima je posebno predstavljena akcija „Darujte osmjeh Laticama“ koja će biti okosnica cijele Koprivničke bajke. Naime, sve aktivnosti Koprivničke bajke imat će humanitarni karakter kojim će se prikupljati sredstva za Udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“.

– Ono na što bih volio skrenuti pažnju je da naša bajka u sebi nosi jednu nadu, nosi jedan optimizam i ove godine u sklopu nje imamo humanitarnu akciju zajedno s našom Udrugom “Latice”. Radni joj je naziv “Darujte osmjeh Laticama” i vjerujem da će se naši Koprivničanci i Koprivničanke uključiti u tom jednom prazničnom duhu, u duhu vedrine, u humanitarnu akciju i da ćemo “Laticama” vratiti osmjeh na lice i olakšati im njihovu današnju zbilju – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, izvijestili su iz Grada Koprivnice.

Prva akcija je puštanje lampiona

Na konferenciji je sudjelovala i Nevenka Fuchs, predsjednica Udruge Letice koje je ujedno i predstavila aktivnosti vezane uz humanitarnu akciju.

– Akcija započeti će od 15. prosinca 2016. godine, a trajat će sve do 14. ožujka 2017. godine. Cilj akcije je prikupljanje financijskih sredstava za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i organiziranje poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama – objasnila je Nevenka Fuchs i zahvalila Gradu što se priključio akciji.

Prva aktivnost kojom će se prikupljati sredstva za Latice bit će puštanje lampiona. Naime, građani će na Zrinskom trgu od 16 sati moći preuzeti lampione, a oni koji žele moći će zauzvrat ostaviti dobrovoljni prilog namijenjen Laticama. Lampioni će se puštati u 18 sati.

Također, sav novac od najma klizalica namijenjen je Laticama! Glazbenim programom Koprivničku bajku otvorit će Barbara Otman i Marko Škugor te tamburaški sastava Štimung.

Cijeli program obogatit će i birana ugostiteljska ponuda kao i proizvodi hrvatskih proizvođača koji će se moći kupiti. Koprivnička bajka imat će i službeno piće, vrući Somersby. Za ovu poslasticu pobrinuli su se Zlatko Sedlanić i Petra Švarc.