Izbornik
Naslovnica Gradovi
Potpisan ugovor u Slavonskom Brodu

Djeci bez roditeljske skrbi Grad ustupio dva stana

Renata Puljko, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici
Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Cilj projekta je da djeca izdvojena iz obitelji budu u okruženju što sličnijem roditeljskom domu, u programu organiziranog stanovanja ili u udomiteljskim obiteljima

Ugovor o dodjeli dvaju stanova u gradskom vlasništvu za potrebe provođenja programa "Kuća sretnih ciglica" potpisan je danas u Slavonskom Brodu. Riječ je o stanovima namijenjenim mladima bez roditeljske skrbi, koje je Grad bez naknade na deset godina ustupio Centru za pružanje usluga u zajednici, odnosno bivšem i reorganiziranom Domu za nezbrinutu djecu.

Cilj projekta je da djeca izdvojena iz obitelji budu u okruženju što sličnijem roditeljskom domu, u programu organiziranog stanovanja ili u udomiteljskim obiteljima.

- Ova dva stana uvelike će pridonijeti nastavku deinstitucionalizacije koju provodimo od 2014. godine – kazala je ravnateljica centra Renata Puljko. Centar za pružanje usluga u zajednici trenutno skrbi o 50 mladih, od kojih je 10 u programu organiziranog stanovanja, a ostali su uključeni u preventivne programe i poludnevni boravak.