Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Po modelu POS-a

Do 2020. planirana je gradnja 280 stanova na tri lokacije

POS-ovi stanovi u Rijeci
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL/Ilustracija
Vrijednost planiranih projekata procjenjuje se na nešto više od 163 milijuna kuna

Od 2017. do 2020. planirana je gradnja oko 280 stanova na tri lokacije, Martinkovac I. faza, do 90 stanova u dvije ili tri zgrade, Martinkovac II. Faza (Srdoči, Kamionski terminal), do 96 stanova u tri zgrade i Hostov breg II. faza, do 96 stanova u jednoj zgradi, izvijestila je riječka pročelnica Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom Denis Šulina.

- Vrijednost planiranih projekata procjenjuje se na nešto više od 163 milijuna kuna, od čega se nešto manje od 30 milijuna financira predviđa povlačenjem državnih poticajnih sredstava. Ulaganja Grada Rijeke kojima se financira zemljište i priključenje na komunalnu infrastrukturu procjenjuju se na nešto više od 31 milijun kuna -  kazala je Šulina.

Pritom je dodala da je, s obzirom na stupanj pripremljenosti projekata i mogućnosti realizacije, početak gradnje i prodaje stanova na lokaciji Martinkovac II. faza planiran za travanj 2018., a useljenje za rujan 2019., početak gradnje i prodaje stanova za lokaciju Martinkovac I. faza planiran je za srpanj 2018., a useljenje za prosinac 2019., dok će lokacija Hostov breg II. faza, biti spremna za početak gradnje i prodaju stanova u siječnju 2019., a useljenje je planirano u srpnju 2020. godine. 

Prihvaćajući Program POS-a i produženje roka valjanosti lista reda prvenstva za kupnju stana po tom modelu gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel je istaknuo kako će ovaj plan omogućiti da još 300-njak obitelji riješi stambeno pitanje te najavio da se pored Programa POS-a planira gradnja 200 stanova za najam.

- Ni s ostvarenjem ovog plana gradnje po modelu POS-a nećemo uspjeti zadovoljiti potrebe svih s liste stoga je potrebno da nadležni gradski odjeli iznađu nove lokacije za gradnju stanova po modelu POS-a - zaključio je Obersnel, priopćili su iz gradske uprave.