Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Dođite na Korzo i odaberite sport koji vam se najviše sviđa

rukomet
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na raspolaganju zainteresiranim građanima kako bi iz prve ruke dobili informacije o određenom sportu

Na riječkom Korzu u ponedjeljak od 10 do 12 sati održat će se demonstracija i predstavljanje sportova povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana.

U sklopu programa predstavit će se 21 sport, sport osoba s invaliditetom i program za djecu Sportska početnica. Brojni treneri i voditelji udruga i klubova bit će na raspolaganju zainteresiranim građanima kako bi iz prve ruke dobili informacije o određenom sportu. Na Korzu će se tako prezentirati atletika, boćanje, gimnastika, judo, karate, kendo, košarka, odbojka, plivanje, ronilaštvo, rukomet, sinkronizirano plivanje, skijanje, skokovi u vodu.

U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti bit će uključeno petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz 30-ak sportskih klubova i saveza. Neki od njih nosit će i Olimpijsku zastavu, koja će u 11 sati biti podignuta na Korzu, priopćili su iz Grada Rijeke.

Predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać kazao je kako će se u sklopu Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu građani svih generacija imati priliku upoznati s mogućnostima bavljenja sportom i rekreacijom.

"Hrvatski olimpijski dan izvrsna je prilika da djeca vide što je strunjača ili odbojkaška mreža, uzmu veslo u ruke ili bace boću",  kazao je glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ-a Darko Ivošević.

Turisti u Rijeci Rijeka U kolovozu ostvarili rekordne turističke rezultate