Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Obnova u Zaprešiću

Do kraja proljeća gotovi građevinski radovi na Pučkom otvorenom učilištu

Ukupna vrijednost radova iznosi 3,1 milijun eura koje je osigurala Zagrebačka županija kroz decentralizirana sredstva Vlade za obnovu od potresa
Foto: Zaprešić
Na Pučkom otvorenom učilištu radovi na cjelovitoj obnovi nakon oštećenja u potresu napreduju prema planu

Na Pučkom otvorenom učilištu prema planu napreduju radovi na cjelovitoj obnovi nakon oštećenja nastalih u potresu, a cjelovita obnova obuhvatila je statičko pojačanje konstrukcije, rekonstrukciju svih instalacija i sanaciju vanjske ovojnice s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, izvijestio je Grad Zaprešić.

– U visokoj je fazi gotovosti cjelovita obnova zgrade POUZ-a. Vrlo smo zadovoljni radovima i dinamikom izvođenja koja je u skladu s ugovorom i očekujemo da ćemo do kraja proljeća u cijelosti građevinski dovršiti zgradu, a onda je tijekom ljeta i opremiti, za što smo u gradskom proračunu predvidjeli oko milijun eura – rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus.

Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 3,1 milijun eura koje je osigurala Zagrebačka županija kroz decentralizirana sredstva Vlade za obnovu od potresa. Stjepan Mihaliček, izvođač radova na obnovi Pučkog otvorenog učilišta, tijekom obilaska gradilišta rekao je da radovi idu izuzetno dobro, da su grubi radovi gotovi te da slijedi završno uređenje.

Nakon cjelovite obnove zgrade i njezina uređenja ta će zgrada, napominju, ponovno postati centar kulturnih događanja u gradu. Pučko otvoreno učilište Zaprešić javna je ustanova kojoj je osnivač Grad Zaprešić, a djeluje u zgradi na Trgu žrtava fašizma 11, koju je projektirao arhitekt Aleksandar Freudenreich. Organizira koncerte, kulturne manifestacije, likovne izložbe, kazališne i plesne predstave, tribine i druga kulturna događanja, a tiska i publikacije.

Prema projekcijama za 2025. i 2026. godinu, u idućem trogodišnjem razdoblju namjera je osigurati uravnotežen razvoj grada i njegovih ruralnih naselja U planiranju proračuna za 2024. prvi je put i građani Gradski proračun Zaprešića 42 milijuna eura, a povećanja poreza – nema Ugovor su potpisali zamjenik gradonačelnika Alan Labus i Ivančica Đukec Kero, pomoćnica ravnateljice za razvoj struke KGZ-a Grad Zaprešić knjižničarstvo financira od 2015. Gradskoj knjižnici Ante Kovačića osigurano pola milijuna eura za rad u 2024. PROJEKTOM će se značajno unaprijediti kvaliteta života lokalnog stanovništva te osigurati preduvjeti za daljnji gospodarski rast, a njegova provedba nije opteretila gradski proračun Optička infrastruktura na području Zaprešića i okolnih općina Omogućen ultrabrzi pristup internetu za 13.000 korisnika